İhraç Malı Kiraz 10TL'yi Gördü

Kiraz piyasasındaki hareketlilik göze çarpıyor.

Reklam
İhraç Malı Kiraz 10TL'yi Gördü
13 Haziran 2016 - 17:16
Reklam
İlçemiz kiraz üreticisinin, bu yıl yüzü gülüyor. 5TL'den başlayan fiyatlar, hızla yükseliyor. Börez köyündeki kiraz borsası, hafta içerisinde açıldı. Uzun saplı Salihli cinsi ihraç malı kiraz, görücüye çıktı.
            Geçen yıl mağdur olan kiraz üreticisi, bu yılın piyasasından memnun. Fiyatlar beklenenin de üzerinde seyrediyor. Bunun başlıca sebebini, rekoltedeki düşüş oluşturuyor. Sadece Gördes merkezli değil, ülkenin diğer kiraz üretim bölgelerinde de aynı durum söz konusu.
            Rekolte düşük olunca talep artıyor. Bu gelişme, tabii olarak fiyatlara yansıyor. Üretici rekolte düşüşünü, fiyatların yüksekliği ile karşılıyor. Başta Börez olmak üzere, Kalemoğlu, Kabakoz gibi köylerde 8 ihracatçı firma alım yapıyor.
            Piyasanın ilk günlerinde ihraç malı kiraz, 6 ile 7TL arasında işlem gördü. Dış piyasalardan gelen talep sonrası, Börez köyünde ilginç gelişmeler yaşandı. Bir firma fiyatları bir anda, 10TL'ye çıkarınca ortalık karıştı. Bu firma aynı gün, 1 TIR kiraz satın aldı ve üstelik peşin ödeme yaptı.
            Bu gelişmeye paralel olarak, diğer firmalar bir süre beklemede kaldı. Önümüzdeki hafta alımların yine 10TL civarında gerçekleşmesi bekleniyor. Oğulduruk, Efendeli, Beğel, Kabakoz, Malaz, Dutluca, Kalemoğlu ve Börez ihracatçı firmaların göz bebeği haline geldi.
Reklam
Reklam
Bu haber 3171 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum