Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

İlçemizdeki Gaz Sıkışması Patlayabilir

Kalorifer hattını iptal ettirenler doğalgazı bekliyor.

Reklam
İlçemizdeki Gaz Sıkışması Patlayabilir
11 Kasım 2019 - 16:51
Reklam
Reklam
Nereye gitsen, nereye otursan laf aynı. Gördes doğalgazla yatıp kalkıyor. Abone olan, hat döşetmeye çalışan, yaptırdım diyen, yaptıramadım diyen ve hemen herkes adeta sinir küpü haline gelmiş.
            Kısa sürede yüzlerce abonenin hatlarını döşemek fiziken imkânsız. Hizmeti veren firmalar, herkese söz vermiş. Ancak işler, haliyle zamanında yürümüyor. Yürümedikçe insanlar geriliyor. Münakaşalar, atışmalar birbiri ardınca geliyor.
            Apartmanlarda ayrı bir tartışıma konusu var. Kimisi doğalgaz istemem diyor, kimisi mecburuz diyor. Kömürden yana olanlarla doğalgaz taraftarı olanlar, bir şekilde karşı karşıya geliyor.
            Gördes'in doğalgaz macerası yeni sektörleri de harekete geçirmiş. Nasıl olsa doğalgaza geçeceğim diye düşünenler, ellerindeki kalorifer kazanlarını satmaya başlamış. Kalorifere rağbet edenler, en büyük alıcı konumuna gelmiş. Son bir aydır kalorifer kazanında canlı bir alış veriş göze çarpıyor.
            Kalorifer kazanını satanlar, bu defa geçen yıldan kalan kömürleri satışa çıkarmış. Kömürü alanlar ve satanlar derken, bir piyasada burada oluşmuş. Tabii bir de evlerin bacasını iptal ettirenler var. Nasıl olsa doğalgaza geçeceğiz diyerek, bacaları kaldırmışlar.
            Şu anda yüzlerce bacasız, kalorifersiz ve kömürsüz ev var ilçemizde. Herkes dört gözle doğalgazı bekliyor. Ancak çok azının hatları hazır halde. Peki ya diğerleri? İşte onların işi çok zor.
            Tek avantajlı tarafları, Ekim ayı ılık geçti. Kasım ayının ilk haftaları da güzel geçiyor. Eğer kış bir bastırırsa, o zaman görün feryat figanı. Aylardır ilçede biriken gaz sıkışması tehlikeli bir patlamaya dönüşebilir…
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 3254 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum