Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

İstanbul'da Gördes Halıları Sergilendi

Küçükçekmecedeki sergide Gördes halıları büyük ilgi gördü.

Reklam
İstanbul'da Gördes Halıları Sergilendi
18 Şubat 2017 - 14:51
Reklam
Reklam
İstanbul Küçükçekmece'de düzenlenen Halı Sergisine Gördes halıları damga vurdu. Abdullah Gül Üniversitesi ve Küçükçekmece Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği 'İlmekten Motife Türk Halı ve Kilimleri' Sergisi; K.Çekmece Cennet Kültür ve Sanat Merkezinde açıldı. Serginin açılışını Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Başkan Yardımcısı Besim Müftüoğlu ve Abdullah Gül Üniversitesi Genel Sekreteri İhsan Çelikdemir ile koleksiyonerler ve çok sayıda sanatsever birlikte gerçekleştirdi. Serginin ilk gününde Gördes halıları büyük ilgi gördü.
Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz yaptığı açıklamada, 'Halıya dokuma sanatı içinde karakterini veren düğümlü teknik, ilk kez Orta Asya'da Türklerin bulunduğu bölgelerde ortaya çıkmış, gelişimini Türklerle sürdürmüş ve İslam Dünyası ve Avrupa'ya da Türkler tarafından tanıtılmıştır. Bu anlamda milli bir öneme sahiptir. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum' diye konuştu.
Gördes Belediyesi'nin destek sağladığı sergide; ayrıca Türk halı ve kilim örnekleri yer aldı. İzleyenlere Anadolu halıcılığı üzerinde görsel bir inceleme alanı sağlanmış oldu. Gördes halılarının geniş olarak yer aldığı bölüme, sanatseverler büyük ilgi gösterdi. Ayrıca İstanbul'da yaşayan hemşerilerimizin de sergiyi ziyaret ederek halılarımızı incelemeleri dikkatlerden kaçmadı. Halı sergisi bir ay boyunca adı geçen sanat merkezinde açık kalacak.
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 6851 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum