İstiklal Marşı Okuma Yarışmasının Sonuçları Belli Oldu

23 Nisan'ın 100.Yıldönümüne özel düzenlenen yarışma büyük ilgi gördü.

Reklam
İstiklal Marşı Okuma Yarışmasının Sonuçları Belli Oldu
01 Mayıs 2020 - 18:26
Reklam
Hafta boyunca Gördes'in ve ülkemizin farklı yerlerindeki hemşerilerimizin gündeminde yer tutan; Gördes Belediyesi'nin düzenlediği 23 Nisan 100. Yıl Şiir Okuma Yarışmasının merakla beklenen sonuçları belli oldu.
Yarışmaya katılan öğrenciler İstiklal Marşını şiir şeklinde okudu. Aileleri tarafından çekilen videoları belediyenin WhatsApp iletişim hattına gönderdi. Daha sonra bu videolar sosyal medya uygulaması Facebook üzerinden paylaşılarak; oylamaya çıktı. Oylamaya çıkan şiirler sosyal medyada on binlerce vatandaş tarafından takip edildi. Yarışma facebook üzerinden yaklaşık 150 bin erişim aldı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın ve TBMM'nin açılışının 100. Yılına özel olarak İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışmasına 5 kategoride yaklaşık 160 öğrenci katıldı. Oldukça yüksek bir katılımla gerçekleşen halk oylamasının sonuçları ve Yarışma Özel Jürisinin değerlendirmesi belli oldu.
Yarışma Özel Jürisinin değerlendirmeleri sonucu Jüri Özel Ödülünü almaya hak kazanan tüm kategorilerdeki yarışmacılar halkoylaması sıralama listesine dahil edilmedi. 
Halkoylaması sonuçlarına göre sıralama şu şekilde oluştu:

Okul Öncesi Kategorisi
1. Güneş Çakır
2. Cemre İnce
3. Fadime Naz Yeniay
1. Sınıf  Kategorisi

1. Ali Orhan
2. Hatice Yiğit
3. Adilenur Saru

2. Sınıf Kategorisi
1. Tuğba Dereli
2. Cemre Duran
3. Ayşe Sena Sarı

3. Sınıf Kategorisi
1
. İbrahim Peker
2. Yaren Gülsüm Çelik
3. Muhammet Anıl Balaban

4. Sınıf Kategorisi
1
. Zeynep Mercan
2. Duru Dilcan
3. Enver Yiğit Toka
 Edebiyat ve şiir alanında uzman kişilerce oluşturulan Yarışma Özel Jürisinin değerlendirmesi sonucunda
Jüri Özel Ödülünü almaya hak kazanan yarışmacılar;

Okul Öncesi Kategorisi
1. İbrahim Taha Gülmez (Halkoylamasında 1. Sırada)

1. Sınıf Kategorisi
1. Merve Güven (Halkoylamasında 2. Sırada)

2. Sınıf Kategorisi
1. Kevser Sena Kılınç (Halkoylamasında 4. Sırada)

3. Sınıf Kategorisi
1
. Cemre Naz Demir (Halkoylamasında 1. Sırada )

4. Sınıf Kategorisi
1
.  Belinay Yağcı ( Halkoylamasında 1. Sırada)
Gördes Belediyesi 23 Nisan 100. Yıl Şiir Okuma Yarışmasının  Sonuçların açıklanmasının ardından bir açıklama yapan Başkan Muhammet Akyol;
" Sevgili gençler hepiniz ayrı ayrı bizim gönüllerimizde birincisiniz. Hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Çocuklarımızla birlikte bu heyecana ortak olan kıymetli ailelerimizi de ayrıca tebrik ediyorum. Halkoylamasının tamamlanmasının ardından belirttiğimiz gibi hem edebiyat ve şiir alanında uzman kişilerce oluşturduğumuz Yarışma Özel Jürimizin hem de halkoylamamızın sonuçlarına göre yarışmacılarımızı değerlendirdik.
Bu veriler neticesinde sonuçlarımızı sizlerle paylaştık. Yarışmamıza katılan tüm öğrencilerimizi ve kıymetli ailelerimize, ülkemizin her yerinden binlerce yorumla yarışmamıza destek olan tüm vatandaşlarımıza canı gönülden bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca yarışmaya katılarak büyük bir özgüven ortaya koyan tüm öğrencilerimizin belediyemiz tarafından çeşitli hediyelerle ödüllendirileceğini de hatırlatmak isterim.
Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı ile ortaya koyduğu değerlerimize Asımın Nesli olan siz kıymetli çocuklarımız her zaman sahip çıkacak; ortak sesimiz, ortak vicdanımız olan İstiklal Marşımızı ilelebet muhafaza edeceksiniz. Düzenlediğimiz bu yarışmayla ailelerimizin ve çocuklarımızın milli duygularımızın tercümanı olan İstiklal Marşımıza olan sevgisine bir nebze katkımız olduysa ne mutlu bizlere... Yüreklerinizdeki İstiklal Marşı ateşinin, bu büyük coşkunun ve bu tarifsiz heyecanın ilelebet devam etmesi dileğiyle... " dedi.
Reklam
Reklam
Bu haber 4426 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum