Kadrolu İşçilerde Toplu Sözleşme Sevinci

Sendika temsilcileriyle birlikte imza töreni düzenlendi.

Reklam
Kadrolu İşçilerde Toplu Sözleşme Sevinci
28 Ocak 2019 - 12:19
Reklam
Gördes Belediyesi'nde, Tüm Belediye ve Genel Hizmet İşçileri (Hizmet-İş) ve Yerel Kamu İşverenler Sendikası (Yerel-Sen)  sendikaları arasında üç yıllık toplu iş sözleşmesi imzalanarak uygulamaya sokuldu.
Gördes Belediyesi Kültür Sarayında düzenlenen imza törenine, Belediye Başkanı Muhammet AKYOL, işveren sendikası yetkililerinden Yerel-Sen Uzmanı Cavit Tokpınar, Yerel-Sen Danışmanı Ertuğrul Özcan ve Yerel-Sen Uzmanı Melih Kuran, İşçi sendikası yetkilisi olarak ise Hizmet-İş Sendikası Manisa Şube Başkanı Turan Karafil, Mali Hizmetler Müd. Fatih ŞENER, Yazı işleri Müd. Bilal LAÇİN, İnsan Kaykları Müd. Hakkı EFE ve iş yeri temsilcisi Hüseyin Özer katıldı.
Daha önce yapılan görüşmeler sonucunda varılan mutabakat metinleri taraflar arasında karşılıklı olarak imzalandı. 3 yıl süreyle geçerli olacak anlaşma kapsamında belediye işçilerinin maaşlarına %41 oranında zam yapıldı. Belediye Başkanı Muhammet AKYOL burada yaptığı konuşmada, işçileri mağdur etmeyecek bir düzenlemeye imza attıklarını belirterek, "Bizler bugüne kadar nasıl ki işçilerimizi mağdur etmediysek bundan sonra da aynı hassasiyetimizi sürdüreceğiz" dedi.
Hizmet-İş Sendikası Manisa Şube Başkanı Turan KARAFİL yaptığı açıklamada 'Bu toplu iş sözleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Süreç içinde enflasyon oranına uygun bir düzenleme olması yönünde çalışmalarımızı yapmaya çalıştık. Çok şükür ki mağdur etmeyecek bir düzenlemeyi Belediye Başkanımızın çabalarıyla beraber hayata geçirdik. Ortalama yüzde kırk birlik artışla düzenlemeyi bitirdik. İşçi kardeşlerimize ve Belediyemize hayırlı olsun diliyorum. Yaptığımız tüm toplu sözleşmelerde çok daha fazla ücret almak gönlümüzden geçiyor. Verilen bu ücretlerin bereketli olması ve üyelerimizin çocuklarına, ailelerinin geleceğine de heyecan vermesi duasıyla, toplu sözleşmenin hayırlar getirmesini diliyorum' dedi.
Reklam
Bu haber 5645 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum