Kalplere Dokunuş Projesine Yoğun İlgi

İlk gün binden fazla kişinin tansiyonu ve kan şekeri ölçüldü.

Reklam
Kalplere Dokunuş Projesine Yoğun İlgi
07 Nisan 2017 - 18:42
Reklam
Gördes İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hayata geçirilen 'Kalplere Dokunuş Projesi' ses getirdi. Gördes Kaymakamlığının bu yıl eğitim camiasında başlattığı, 'Değerler Eğitimi Projesi' kapsamında hayata geçirilen projenin açılışı Sevgi yolunda yapıldı.
            Kaymakam Turgay Hakan Bilgin, Belediye Başkanı Muhammet Akyol, Devlet Hastanesi, Kızılay ve Yeşilay yetkililerinin yanı sıra öğrenciler ve yüzlerce vatandaş açılışta hazır bulundu.
            Sevgi yolu üzerine açılan stantlarda; bilgilendirme, tansiyon ölçme, ilk yardım uygulaması, organ bağışı gibi konularda öğrenciler ziyaretçilere açılımda bulundu. Bu arada ilk gün itibarıyla; binden fazla kişinin tansiyonu ve kan şekeri proje öğrencileri tarafından ölçüldü.
            Kalplere Dokunuş Projesi, nisan ve mayıs aylarında 5 kırsal mahallede devam edecek. Projede yer alan öğrenciler meslek dersleri öğretmenleriyle birlikte Yakaköy, Kıranköy, Kızıldam, Kayacık ve Çiçekli mahallelerine gidecek. Burada evleri dolaşacak olan öğrenciler, sağlık hizmetlerinin yanı sıra, sosyal tespitler de yapacak. Daha sonra bunlar bir rapor halinde Gördes Kaymakamlığına sunulacak.







Reklam
Reklam
Bu haber 3132 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum