Karayağcı Barajında Çalışmalar Devam Ediyor

Gövde dolgusunun %80'i tamamlandı.

Reklam
Karayağcı Barajında Çalışmalar Devam Ediyor
15 Aralık 2018 - 17:13
Yapımı DSİ tarafından yürütülen ve tamamlandığında 2 bin dekar araziyi suyla buluşturacak olan Karayağcı Göletinin toplam 170 bin metreküplük gövde dolgusundan şu ana kadar yüzde 80'lik kısmının tamamlandığı belirtildi.
2000 dekar araziyi modern sulama ile tanıştıracak Karayağcı Barajı'nın inşaatı tam gaz devam ediyor. % 37'si bitirilen baraj, 2019 yılı sonunda tamamlanacak ve bölge çiftçisine yılda 2 milyon 560 bin lira daha fazla kazandıracak.
Projenin tamamlanması ile bölge üreticisine 2018 yılı rakamlarıyla her yıl 2 milyon 560 lira daha fazla kazandırılmasının hedeflendiğinin altını çizen DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, "Temelden yüksekliği 32.3 metre olan ve 1,17 milyon metreküp su biriktirme hacmine sahip Manisa Gördes Karayağcı Barajının ve Sulama İnşaatının da tamamlanması ile bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte hem tarlalardaki verim artıracak, hem de yörede ürün çeşitliliğini sağlayacaktır. Bu projenin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.
DSİ'nin hayata geçirdiği her projenin bölgeyi olumlu anlamda değiştirdiğini anlatan Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, 'Gölet tamamlanıp sulama başladıktan sonra bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte hem tarlalardaki verim artıracak, hem de yörede ürün çeşitliliğini sağlayacaktır. Gölet projemizle birlikte bölgedeki Sosyo-ekonomik değişim hemen fark edilecektir. İnşallah Göletimizin faaliyete geçmesiyle birlikte hem Gördes'imiz hem de çiftçilerimiz kazanacaktır' diye konuştu.
Reklam
Reklam
Bu haber 2467 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum