Karayağcı Göletinde Çalışmalar Devam Ediyor

Göletin yıl sonunda tamamlanması planlanıyor.

Reklam
Karayağcı Göletinde Çalışmalar Devam Ediyor
30 Mart 2019 - 17:27
Tamamlandığında 2 bin dekar araziyi sulu tarımla buluşturacak olan Karayağcı Göletinin çalışmaları DSİ tarafından devam ediyor.
Tamamlandığında 2 bin dekar araziyi sulu tarımla ile buluşturacak olan Karayağcı Göleti'nin inşaatında çalışmalar devam ediyor. 2019 yılı sonunda tamamlanması planlanan ve bölge çiftçisine yılda 2 milyon 560 bin lira daha fazla kazandıracak olan Karayağcı Göletinde toplam 170 bin metreküplük gövde dolgusunun artık sonuna geliniyor.
Temelden yüksekliği 32.3 metre olan ve 1,17 milyon metreküp su biriktirme hacmine sahip Karayağcı Göleti Gördes'e oldukça yakın bir mesafede bulunuyor. Karayağcı Göleti'nin amatör balıkçılıkla ilgilenen vatandaşlar için de merkez olması planlanıyor.
DSİ'nin hayata geçirdiği her projenin bölgeyi olumlu anlamda değiştirdiğini anlatan Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, 'Gölet tamamlanıp sulama başladıktan sonra bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte hem tarlalardaki verim artıracak, hem de yörede ürün çeşitliliğini sağlanacaktır. Gölet projemizle birlikte bölgedeki Sosyo-ekonomik değişim hemen fark edilecektir. Göletimizin faaliyete geçmesiyle birlikte hem Gördes'imiz hem de çiftçilerimiz kazanacaktır' diye konuştu.
Reklam
Reklam
Bu haber 4718 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum