Karayakup Karpuzu Piyasaya Çıktı

Karayakup, Yeniköy ve Çağlayanda da aynı özelliklere sahip karpuz üretimi yapılıyor.

Reklam
Karayakup Karpuzu Piyasaya Çıktı
11 Temmuz 2016 - 16:18
Reklam
Karpuz yaz aylarının vazgeçilmez yiyeceği. Ferahlatıcı ve serinletici özelliğinin yanında, antioksidan barındırmasıyla da sağlığa son derece yararlı. Gördes son yıllarda kendi bölgesindeki karpuz üretimiyle, ciddi bir farklılık yaşıyor.
            Bunda Karayakup köyündeki karpuz üretimi önemli bir rol oynuyor. İklim ve toprak özellikleri bakımından, ürün farklılık gösteriyor. Aroması benzersiz, sululuk oranı yüksek ve sindirimi çok kolay.
            Karayakup karpuzu bayram günlerinde piyasaya çıktı. Üreticilerden Salih Aydın ilk ürünü ilçe pazarına getirdi. Halkımızın alışık olduğu bu ürün, kısa sürede satıldı. Karpuz üreticisi Salih Aydın, gösterilen ilgiden memnun. Üretici Aydın; '17 kg gelen ürün yetiştirmeyi başardık. Hava şartlarının uygun gitmesiyle beraber, karpuzda istediğimiz verimi elde ettik. Gördes halkının damak zevkini devam ettirdiğimiz için mutluyuz' dedi.
            Bölgemizde Karayakup köyünün yanı sıra, Yeniköy ve Çağlayanda da aynı özelliklere sahip karpuz üretimi yapılıyor. Bu haftadan itibaren, bu köylerimizden de piyasaya karpuz çıkarılması bekleniyor.
Reklam
Reklam
Bu haber 2623 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum