Kırmızı Mantar 20TL'yi Gördü

Bu yıl kırmızı mantar yok denecek kadar az.

Reklam
Kırmızı Mantar 20TL'yi Gördü
24 Kasım 2017 - 22:46
Reklam
Kırmızı mantar halkımızın vazgeçemediği damak zevklerinden bir tanesidir. Kuzu eti lezzetindeki bu bitki, tabiatın insanlara bir ikramı gibidir. Eylül ve ekim ayları yağışlı geçerse, ormanlık alanlar mantar toplayıcıları ile dolar.
            Bu yıl kırmızı mantar yok denecek kadar az. Halkımız ormanları arşınlıyor, ancak bir kaçını bulabiliyor. Daha çok mesai sarf edenler birkaç kasa yapıp çarşıya getiriyor. Ya fiyatı? İşte onu sormayın.
            Hafta içi Cuma günü, çarşıya getirilen birkaç kasa kırmızı mantar kısa sürede bitti. Fiyatı ise bugüne kadar görülmedik bir şekilde rekor kırdı. 20TL'den satılan mantar kapış kapış gitti.
            Güz aylarında beklenen yağışlar olmadı. Mantarın yeşermesi için, bu mevsimdeki yağışlar hayati önemdedir. Birde aşırı soğuklar üstüne eklenince, beklenen mantar bereketi gerçekleşmedi.
            Geçtiğimiz yıl ürün boldu. 10TL'den açılan fiyatlar 5TL'ye kadar gerilemiş, ancak halkımız dışa satımlarla önemli bir gelir elde etmişti. Bu yıl 20TL fiyat elbette çok yüksek. Ancak yılı kırmızı mantar yemeden geçirmek olmaz.
Reklam
Reklam
Bu haber 2642 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum