Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kırsal Kalkınma Projesinde İmzalar Atıldı

Proje Gördes'e 1 Milyon 922 Bin TL hibe desteğini içeriyor.

Reklam
Kırsal Kalkınma Projesinde İmzalar Atıldı
15 Ağustos 2020 - 15:50
Reklam
Reklam
Gördes Kalkınma Yerel Eylem Grubu Derneği'nin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına sunduğu Stratejik Planın onaylanmasının ardından TKDK İl Müdürlüğünde karşılıklı sözleşme imzalandı.
Dernek Başkanlığını yürüten Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol Manisa TKDK İl Koordinatörü Uğur Uslu'yu makamında ziyaret ederek; Yerel Kalkınma Stratejilerinde belirtilen faaliyetlerde kullanmak üzere ayrılan 1 Milyon 922 Bin TL hibe desteğini içeren sözleşmeyi imzaladı. Ziyarette Başkan Akyol'a belediye meclis üyeleri İlhan Türe, Ahmet Esen ve Seyyide Cenki eşlik etti.
Gördes Kalkınma Yerel Eylem Grubu Derneğinin Stratejik Planı çerçevesinde imzalanan sözleşme sonucu Gördes'e büyük bir kaynak daha kazandırılmış oldu. Türkiye'de benzer 50 Dernek arasında 7'inci sırada yer alarak stratejisi onaylanan Gördes Kalkınma Yerel Eylem Grubu Derneği ilerleyen günlerde birçok projeyi hayata geçirecek.
Gördes Kalkınma Yerel Eylem Grubu Derneği'ne dernekler, odalar ve sivil toplum kuruluşları proje sunabilecek. Bunun yanında Gördes ilçe sınırları içerisinde TKDK'ya sunulan bireysel projelerde Gördes Yerel Eylem Grubu Derneği'nden alınan referans mektubu projelere onay aşamasında artı 10 puan katkı sağlayacak. Bu süreçte TKDK aracılığıyla Gördes'e kazandırılan projelerin sayısında gözle görülür bir artış meydana gelmesi bekleniyor.
Gördes'imiz ve kırsal bölgelerimiz için bol projeli bir süreç başlayacak.
Gördes Belediye Başkanı ve Gördes YEG Derneği Başkanı Muhammet Akyol imza töreninde yaptığı değerlendirmede: 'Yerel Kalkınma Stratejisi kapsamında; kırsal ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesi ve istihdama katkıda bulunmak, yerel, doğal ve kültürel kaynaklara dayalı kırsal turizm ürünlerinin geliştirilmesi, topluluğun kültürel ve sosyal yaşamının geliştirilmesi, üretimin artırılması, yerel derneklerin ve STK'ların desteklenmesine yönelik birçok proje gerçekleştirilecek. Alınan hibe ile özellikle kırsal kalkınmanın sağlanması için önemli bir kaynak sağlamış olduk. Allah'ın izniyle Gördes'imiz ve kırsal bölgelerimiz için bol projeli bir süreç başlayacak. Kurulma sürecinden başlayarak strateji hazırlama sürecinde yoğun mesai harcayan strateji ekibine, derneğimizin yönetimine ve üyelerine emeği geçen, katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz. Gördes'imize hayırlı olsun.'dedi.
 TKDK Manisa İl Koordinatörü Uğur Uslu ise imzalanan protokolün hayırlı olması temennisinde bulundu.
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 11221 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum