Kitap Kahvede Dopdolu Ramazan

Proje kapsamındaki etkinlikler tüm hızıyla devam ediyor.

Reklam
Kitap Kahvede Dopdolu Ramazan
27 Mayıs 2019 - 16:22
Manisa Gördesliler Kültür ve Dayanışma Derneğinin, Gençlik ve Spor Bakanlığı desteğiyle yürüttüğü Şehit Makbule'nin Torunları Okuyor Projesi kapsamında açılan Kitap Kahve'de etkinlikler bütün hızıyla devam ediyor. 
Gördes'in Ramazan Lezzetlerini Tattılar
Dernek Yönetimi iftar sonrası, misafirlerine Gördes'ten getirdikleri Ramazan ayına özel 'Gelin kız helvası, tahinli pide ve çay' ikramı yaptı. Katılımın oldukça yüksek olduğu etkinlikle ilgili konuşan Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Sami İlker:
'Şehit Makbule Hanım, İstiklal Savaşımızda kocası Halil Efe gibi şehit düşen Gördesli bir kadın kahraman. Annesi ve ailesini yakından tanımaktan şeref duyduğum bu insanlar, iki ev ara sokak komşumuzdular. Ülkemizin İstiklal ve İstikbalinin, okuyan, iyi yetişmiş, çağdaş, medeni ve kültürlü insanlarımızla korunup gelişeceğine inanan, Manisa'da yaşayan bir grup genç dinamik hemşerimin çabalarıyla çok güzel bir proje hayat buldu. Önce gönle bir aşk düşmeli, bir heyecan, bir ümit yeşermeli… İnsan gibi, vatan gibi, yaşatmak gibi, sevdirmek gibi… Akıl çok güzel çareler ve imkânlar buluyor… Dernek yöneticisi genç kardeşlerime, destek veren bütün devlet ricaline saygılar, sevgiler…' dedi.
Manisa Gördesliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Ertekin ise; Ramazan ayının birlik ve beraberlik için her zaman bir fırsat olduğunu belirterek 'Bu fırsatı iyi değerlendirmeliyiz. Bugün sizlerle beraber olmaktan dolayı çok mutluyuz, çünkü sizlere şükran doluyuz, sizlere saygı doluyuz sevgi doluyuz.' dedi.
Gençlere Sosyal Medya Eğitimi
Proje kapsamında bu kez gençlere yönelik olarak 'Sosyal Medya Kullanımı' konusunda seminer düzenlendi.  Pdr Uzmanı Esin TÜRKOĞLU tarafından verilen seminere, Manisa Özel Çekim Ortaokulu öğrencileri, öğretmenleri ve dernek yöneticileri katıldı.
Seminer öncesinde Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Berran BEYDİLİ ve Mehmet Akif KARACA öğrencilere, Şehit Makbule'nin Torunları Okuyor Projesi ve kitap kahve hakkında bilgi verdi. Milli Mücadele kahramanı Gördesli Şehit Makbule'yi tanıttı.  KARACA, 'Teknoloji kullanımı, internet ve sosyal medyanın oluşturduğu riskler, bağımlılık, çocukların teknolojiyi sağlıklı ve verimli kullanması konusunda bilinçlendirmek amacıyla böyle bir seminer düzenledik.' dedi.  Ardından sözü Esin TÜRKOĞLU'na bıraktı.
Esin TÜRKOĞLU,  seminerinde;  İnternet, İnternet bağımlılığı, İnternet güvenliği, Sosyal medyada zaman sınırlandırması, Dijital ayak izi, Paylaşım ve güvenlik, Sanal tuzaklar konu başlıklarıyla; sosyal medya kullanımında dikkat edilmesi gereken hususları öğrencilere aktardı.  Sosyal medya bağımlığının belirtilerini anlattı.
 Dünyada ve Ülkemiz üzerinde internete bağlanma ve interneti kullanma alışkanlığına değinerek, sosyal medya kullanımının %80-90 oranında olduğunu ve bunun olumsuz bir durum olduğunu aktardı.  Dünyada sosyal medyada ve oyun için internet başında kullanılan zamanın insanlarda beslenme, hareketsizlik, asosyallik gibi birçok rahatsızlığa sebebiyet verdiğine değindi. Aşırı hareketsiz olarak internet başında geçirilen zaman nedeniyle insanlarda birçok omurga bozuklukları ve bağımlılık tehlikelerinin olduğuna değindi.
TÜRKOĞLU, dünyada ve ülkemizde İnternet Bağımlılığı Tedavi Merkezleri kurulduğuna değinerek, Manisa'da yakında benzer poliklinikler açılacaktır dedi. Sosyal medya başında günde en az 2 saat vakit geçirildiğine değinen TÜRKOĞLU, en riskli döneminde 12-18 yaş aralığı olduğuna değindi.
Seminer sonunda Yönetim Kurulu üyesi Salih OKKALI, Esin TÜRKOĞLU'na plaket takdim etti ve şunları söyledi 'Çağımızın vazgeçilmez unsuru internet, sosyal medya ve bilinçli internet kullanımı hakkında öğrencilere farkındalık sağladığı için Esin Hocamıza, seminere katılımlarından dolayı Özel Çekim Ortaokulu Müdürü Mustafa Bey'e, öğretmenlerine ve öğrencilerine derneğimiz  adına teşekkür  ediyorum'
Şehit Makbule Anısına Akıl Oyunları Turnuvası
Manisa Gördesliler Kültür ve Dayanışma Derneği ve Cumhuriyet İlkokulu tarafından ortaklaşa organize edilen turnuvaya öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Kıyasıya mücadele yaşandığı turnuvada dereceye giren öğrencilere madalya takdim edildi. Turnuva öncesinde Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Salih Okkalı ve Berran Beydili öğrencilere, Şehit Makbule'nin Torunları Okuyor Projesi ve Kitap Kahve hakkında bilgi verdi.
Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Mustafa Çalık Kitap Kahve'nin okullarına çok yakın bir konumda olduğunu belirterek, turnuvaya ev sahipliğinde dolayı Gördesliler Kültür ve Dayanışma Derneğine teşekkür etti. Çalık, "Öğrencilerimiz, kitap kahveyi çok beğendiler, boş zamanlarında kitap okumaya ve ders çalışmaya gelmek istiyorlar. Turnuvaya katılan tüm öğrencilerimi kutluyorum' dedi.
Turnuva sonunda ödül töreni düzenlendi. Turnuvada Eylül Su Şahin birinci, Selin Yılmaz ikinci, Umeyir İnce üçüncü oldu. Dernek Yönetim Kurulu üyesi Berran Beydili ve Okul Müdürü Mustafa Çalık, ilk üçe giren öğrencilere madalyalarını takdim etti. Tüm katılımcılara 'Egenin Kınalı Efesi Gördesli Makbule' çizgi romanı hediye edildi.
Reklam
Reklam
Bu haber 4686 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum