Kobaklar Göleti İhaleye Çıktı

Orman Bakanı Eroğlunun sözünü verdiği göletlerden ilki yapılmaya başlıyor.

Reklam
Kobaklar Göleti İhaleye Çıktı
12 Mayıs 2017 - 16:51
Reklam
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun geçtiğimiz ay Gördes'e gerçekleştirdiği ziyarette müjdesini verdiği  göletlerden birisi olan Kobaklar Göleti'nin yapım ihalesinin ilana çıkması Gördeslileri sevindirdi.
Gördes Kobaklar Sulama Göleti yapım ihalesi 23 Mayıs 2017 Salı günü İzmir DSİ 2. Bölge Müdürlüğü'nde yapılacak.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Erdoğlu'nun Şehit Ömer Halisdemir Parkı Açılışı ve Doğalgaz İletim Hattı Projesi Temel Atma Töreni için Gördes'e yaptığı ziyarette Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol'un talepleri içerisinde yer alan gölet ve sulama projelerinden bahsederek gölet müjdelerinin haberini vermişti.
Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol Kobaklar Göleti'nin ihaleye çıkmasının ardından bir açıklama yaparak Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na Gördesliler adına teşekkürler etti. Kobaklar Göleti'nin Gördes'e hayırlı olasını temenni eden Başkan Muhammet Akyol; " Sn. Bakanımızın o gün de söz verdiği gibi Kobaklar Göleti ihaleye çıktı. Allah'ın izniyle diğer süreçlerde aksamadan işleyecek ve bölge çiftçimiz sulu tarımla kalkınmaya devam edecektir. Sn. Bakanımıza, milletvekillerimize ve DSİ Bölge Müdürlüğümüze Gördesliler adına teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.
Yapım süresi 700 iş günü olarak belirtilen Kobaklar Göleti Projesi'nin ihalesinin gerçekleştirilmesinin ardından yüklenici firmaya 10 gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanacak. Temelden yüksekliği 25.98m olan Kobaklar Göleti ile brüt 87 hektar tarım arazisinin sulanması planlanıyor.
Reklam
Reklam
Bu haber 2139 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum