Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Köprü Tıkandı Araziler Su Altında Kaldı

Bayat alanındaki tarım arazileri büyük hasar gördü.

Reklam
Köprü Tıkandı Araziler Su Altında Kaldı
12 Ocak 2019 - 18:10
Reklam
Reklam
Bayat Alanının en verimli arazileri, sel sularına teslim oldu. Kılcanları Bayat Alanına bağlayan köprünün büzleri tıkandı ve Gördes çayı adeta ikiye yarıldı. Azgın sel suları, arazilere yönelerek büyük tahribat yaptı.
            Kılcanlar Köprüsü geçtiğimiz yaz, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmıştı. İki yakayı bir araya bağlayan ve yılların derdi olan köprünün inşası, büyük sevinç yaratmıştı. Ancak Köprü yapılırken bir sorun vardı.
            Yöredeki tarla sahipleri yetkilileri uyarmış, büz üstüne köprü yapmanın tehlikeli olacağını söylemişti. Bu uyarılar ne yazık ki bir fayda vermemişti. An itibarıyla tarla sahipleri haklı çıktı. Yüzlerce dönüm arazi kullanılamaz hale geldi.
            Üç gündür geceli gündüzlü yağan yağmur, Gördes çayının iştahını kabarttı. Son yılların en coşkun selini taşıdı Gördes çayı. Önüne ne geldiyse sildi ve süpürdü. Kılcanlar köprüsünün büzleri, ne yazıktır bu felakete dayanamadı.
            Büzlerin yarıdan fazlası tıkandı. Sel suları bu defa dik yarı bölünüp, arazilere yöneldi.
            Bayat alanındaki tarla sahipleri öfkeli. Şimdi ne olacak diye kara kara düşünüyorlar. Söylemiştik dinletemedik diyorlar….














Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 6493 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum