Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kurbanlık Fiyatları Cep Yakıyor

Kurbanlık koyun fiyatlarının tabanı 1000TL’den başlıyor

Reklam
Kurbanlık Fiyatları Cep Yakıyor
14 Ağustos 2017 - 16:58
Reklam
Reklam
Kurban bayramına iki haftadan biraz fazla zaman kaldı. Halkımız bir yandan tarımsal faaliyetine devam ederken, bir yandan da kurban piyasasına takip ediyor. Son yıllarda görülmeyen bir sakinlik var piyasada.
            Buna rağmen hayvan fiyatları kimine göre dudak uçuklatıyor, kimine göre cep yakıyor. Piyasa aktörlerinin yorumuna göre; kurbanlık kuzu fiyatlarının tabanı 1000TL'den başlıyor. Hayvanın özelliğine ve kilosuna göre, bu rakam 1400TL'ye kadar çıkabiliyor.
            Büyükbaş hayvanlarda ortalama 150kg gelen bir hayvanda fiyatlar 5 bin liradan başlıyor. Hayvanın kilosuna göre, bu rakam 7 bine kadar yükselebiliyor.
            Piyasalarda şöyle bir beklenti vardı. Hayvan ithalatıyla, iç piyasada fiyatların düşmesi hesap ediliyordu. Ancak bu durum gerçekleşmedi. İlgililer bunun sebebini, dişi hayvan kesiminin yasaklanmasına bağlıyor.
            Bayrama iki hafta kala fiyatlar yerinde. Piyasalar beklendiği kadar hareketli değil. Buna rağmen alışverişler belli ölçüde devam ediyor. Hayvan sahiplerinde özellikle son bir hafta beklentisi göze çarpıyor….
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 1967 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum