KYK Yurdundan 50 Hatıra Fidanı

Gelecek Nesillere Bir Eser projesi kapsamında yurt bahçesine fidan dikildi.

Reklam
KYK Yurdundan 50 Hatıra Fidanı
30 Mayıs 2020 - 17:02
Reklam
KYK Gördes Molla Gürani Yükseköğretim Öğrenci Yurdu Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikle, yurt bahçesine anlamı büyük 50 fidan dikimi gerçekleştirildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği 'Gelecek Nesillere Bir Eser' projesi kapsamında, İl genelinde 5 bin fidan dikimi için seferberlik ilan edildi.
            Proje kapsamında; KYK Gördes Molla Gürani Yükseköğretim Öğrenci Yurdu Müdürlüğü, anlamlı bir organizasyon gerçekleştirdi. Okul bahçesindeki fidan dikim törenine; Belediye Başkanı Muhammet Akyol, Kredi Yurtlar Kurumu Yurt Müdürü Ahmet Yıldırım. Gördes Meslek Yüksekokulu Sekreteri Mehmet Gürbüz, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Halil Erden, Gazeteci-Yazar Ahmet İnce ve davetliler katıldı.
            Projenin en anlamlı tarafı, dikilen fidanlardan 12'sine tarihi kişiliği olan ve eğitime katkı vermiş kişilerin isimleri kondu. Bu isimler birer plaketle dikilen fidanlara asıldı. Çeşitli meyvelerden oluşan fidanlarda ismi olanlar şunlar:
            Şehit Makbule Hanım, Mehmet Kasapoğlu (Gençlik ve Spor Bakanı), Yunus Öztürk ( KYK Manisa İl Müdürü), Prof. Dr. Ahmet Ataç (CBÜ Rektörü), Bekir Abacı (Kaymakam), Muhammet Akyol (Belediye Başkanı), İbrahim Emre (Belediye Eski Başkanı), Dr.Ögr.Üyesi Ercan Uşun (Gördes MYO Müdürü), Ali Dedeler (MYO Dernek Başkanı), Hikmet Gülcan (Dernek üyesi), Mehmet Sezgin (Dernek üyesi), Ahmet İnce ( gazeteci-yazar)
            KYK müdürü Ahmet Yıldırım, fidan dikim töreninde yaptığı açıklamada şunları söyledi: 'Son derece anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptığımız için mutluyuz. Yurt bahçemiz dikilen fidanlarla, ileride büyük bir meyve bahçesi haline gelecek.
            Sayın Bakanımızın ve değerli şahsiyetlerin isimleri bu ağaçlarda yaşayacak. Bu durum bize heyecan veriyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum…'
Reklam
Reklam
Bu haber 3854 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum