KYK'nın Yeni Yurdu Hizmete Girdi

Gördes'te KYK Yurtları toplam 433 öğrenciye hizmet verebilecek kapasiteye ulaştı.

Reklam
KYK'nın Yeni Yurdu Hizmete Girdi
01 Ekim 2016 - 02:25
Reklam
Kredi Yurtlar Kurumu Gördes Molla Gürani Yükseköğrenim Erkek Öğrenci Yurdu, 2016-2017 Eğitim yılıyla birlikte hizmete girdi. Gördes Meslek Yüksekokulunu kazanan ve yurda kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrenciler konaklamaya başladı. Geçen yıldan yurtta kalan erkek öğrenciler buraya nakledildi.
Daha önce Gördes Belediyesine ait olan ve Meslek Yüksekokulunun kullandığı, MYO'nun yeni binasına geçmesiyle Belediye Kız Yurdu olarak faaliyet gösteren bina KYK'ya tahsis edildi. Molla Gürani Erkek Öğrenci Yurdu 106 öğrenci kapasitesiyle öğrencilere hizmet sunuyor.
Meslek Yüksekokulu yanındaki KYK Gördes Öğrenci Yurdu ise bundan böyle sadece kız öğrencilere hizmet verecek. 327 yatak kapasiteli yurtta kontenjanın tamamına yakını doldu.
Gördes Meslek Yüksekokulunun tercihlerde büyük ilgi görmesi sonucu 407 yeni öğrenci kayıt yaptırmıştı. Yeni KYK yurdunun da açılmasıyla birlikte öğrenci mevcudunun yarıdan fazlası KYK yurtlarında barınma şansına sahip oldu.
KYK Molla Gürani Öğrenci Yurdunu hafta içerisinde Kaymakam Turgay Hakan Bilgin, Belediye Başkanı Muhammet Akyol ve beraberindeki heyet ziyaret etti. Yurt Müdürü Ahmet Yıldırım, yetkililere erkek yurdunun fiziksel yapısı ve sunulan hizmetler hakkında bilgi verdi. Ayrıca Kaymakam Bilgin ve Başkan Akyol öğrencilerle sohbet etti.
KYK Yurtları Müdürü Ahmet Yıldırım yaptığı açıklamada, 'Gördes'teki yüksekokul öğrencilerimiz için önemli bir ihtiyacı karşılamaktayız. Yeni yurdumuz ilçemize ve öğrencilerimize inşallah uzun yıllar hizmet verecek. Yurt binamızın tahsisinde büyük özveride bulunan Belediye Başkanımız Sayın Muhammet Akyol'a ve Belediye Meclis Üyelerimize çok teşekkür ediyorum' dedi
Reklam
Bu haber 4292 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum