Leader Projesinin Tanıtımı Yapıldı

Tedbiri Farkındalık Oluşturma ve Yerel Halkı Harekete Geçirme Teknik Destek Projesi Gördesi de kapsayacak.

Reklam
Leader Projesinin Tanıtımı Yapıldı
17 Ekim 2016 - 14:32
AB ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen IPARD Programı kapsamında bulunan "LEADAR Tedbiri Farkındalık Oluşturma ve Yerel Halkı Harekete Geçirme Teknik Destek Projesi" ilçemizde tanıtıldı. 
Tarım Bakanlığı LEADER Yerel Kalkınma Uzmanı Dr. Seher Erkal'ın sunum yaptığı toplantı Gördes Hayat Boyu Kültür Sanat Merkezi Çok Amaçlı Toplantı Salonunda yapıldı.
Toplantıya Gördes Kaymakamı T. Hakan Bilgin, Belediye Başkan Vekili M. Ali Yüksel, Belediye Başkan Yardımcıları Rıza Dilcan ve Kadir Eygül, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.
Uzman Dr.Seher Erkal, LEADER projesinin Avrupa uygulamalarından örnekler vererek kırsal kalkınmanın yerel topluluklar aracılığıyla gerçekleştirilmesi ve bunlar içerisinde harekete geçirilmesi için oluşturulmuş bir yöntem olduğunu söyledi. LEADER'in; 25 yıldır AB ülkeleri tarafından uygulanmakta olduğunu, bu süreçte sorunların yerelde yaşayan insanlar tarafından tespit edilerek yerel düzeyde kalkınma stratejilerinin hazırlanmasına ve uygulanmasına finansal destek sağlandığını belirtti.
Proje kapsamında, Yerel Kalkınma Stratejileri (YKS) ile uyumlu olan kültürel etkinlikler, yerel ürünler, doğal mirasın restorasyonu veya korunması gibi küçük projeler için de destek sağlanacağını ifade etti.
Kaymakamı T. Hakan Bilgin konuşmasında "LEADAR Tedbiri Farkındalık Oluşturma ve Yerel Halkı Harekete Geçirme Teknik Destek Projesi Gördes için oldukça verimli bir projedir. Bizler bu konuda gerekli çalışmalarımızı, gerekli incelemelerimizi gerçekleştirdik ve bu incelemelerimizde Gördes'in de bu projenin içinde yer alması gerektiğini düşünerek niyet mektubunu imzaladık.' dedi.
Reklam
Reklam
Bu haber 5995 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum