Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

LGS'de Gördesli Çocukların Dev Başarısı

ilçemizden 122 öğrenci, sınavla öğrenci alan bir liseye yerleşmeyi hak etti.

Reklam
LGS'de Gördesli Çocukların Dev Başarısı
26 Temmuz 2019 - 19:29
Reklam
Reklam
LGS (Liselere Giriş Sınavı) yerleştirme sonuçları belli oldu. Gördesli çocuklar, yerleştirme sonucu dev bir başarıya imza attı. Geçen yıl alınan sonuçlara göre; bu yıl elde edilen başarı %50 ile %70 arasında muazzam bir artış gösterdi.
            İlçemizdeki ortaöğretim kurumlarında, toplam 354 öğrenci bu sınavlara girdi. Yapılan okul tercihlerinden sonra sonuçlar açıklandı. Buna göre; ilçemizden 122 öğrenci, sınavla öğrenci alan bir Lise kurumuna yerleşmeyi hak etti. 224 öğrenci ise sınavsız yerel bir okula yerleştirildi.
            Sınavla öğrenci alan bir Lise kurumuna yerleşen 122 öğrencinin, dağılımı şu şekilde gerçekleşti:
            Fen Liselerine 32, Anadolu Liselerine 17, Sosyal Bilimler Liselerine 7, Mesleki Liselere 16, Din Öğretimi Liselerine 40, Diğerlerine 10 öğrencimiz kayıt yaptırmaya hak kazandı.
            2018 yılı sınav sonuçlarına göre, Fen Liselerine 23 öğrencimiz girme başarısı göstermişti. Bu yılın sınav sonuçlarında, bu rakam 32'ye çıktı.
            Gördes'te Ortaöğretim kurumlarındaki öğrencilerimizin, LGS'de gösterdikleri başarı her yıl artarak devam ediyor. Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasından sonra, eğitim camiasında büyük bir sevinç ve gurur yaşanıyor.
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 3824 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum