Mahallelinin Tepkisi Toplantıyı İptal Ettirdi

META'nın ÇED toplantısı Kalemoğlunda protesto edildi.

Reklam
Mahallelinin Tepkisi Toplantıyı İptal Ettirdi
14 Ekim 2018 - 22:45
Reklam
META Nikel Kobalt Madencilik tarafından Kabakoz Mahallesi mevkiinde yapılması planlanan projeler için, ÇED toplantısı düzenlendi. Kalemoğlu mahallesinde düzenlenen toplantı, mahalle halkının tepki göstermesi sonucu iptal edildi.
            META Nikel Kobalt Madencilik, bölgede maden ocağı kapasite arttırışı ve eleme tesisi projesini hayata geçirmek için çalışma başlattı. Bu çerçevede, halkın bilgilendirilmesi toplantısının, mevzuat gereği yapılması gerekiyordu.
            Toplantı yükümlülüğü Uzel Proje Mühendislik ve Müşavirlik Ticaret ve Limited şirketine verildi. Toplantının 9 Ekim 2018 tarihinde Kalemoğlu mahallesinde yapılacağına dair duyuru yapıldı.
            Toplantıya Kalemoğlu mahallesinin yanı sıra Fundacık ve Kabakoz mahalle sakinleri de katıldı. Toplantıyı düzenleyen Uzel şirket yetkilileri, toplantının yapılacağı kahvehanede büyük bir tepkiyle karşılaştı.
            Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu gurup, toplantının yapılmasına şiddetle karşı çıktı. Bunun üzerine şirket yetkilileri, bu şartlarda toplantı gerçekleşemez diyerek tutanak tuttu ve mahalleden ayrılmak zorunda kaldı.
Reklam
Bu haber 2632 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum