Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Manisa'daki Gördeslilerin Kitap Kahvesi Açıldı

Şehit Makbule'nin Torunları Okuyor Projesinin yürütüleceği kitap kahve hizmete girdi.

Reklam
Manisa'daki Gördeslilerin Kitap Kahvesi Açıldı
29 Nisan 2019 - 13:12
Reklam
Reklam
Manisa Gördesliler Kültür ve Dayanışma Derneğinin, Gençlik Projeleri Destekleme Programı kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığının destekleriyle hayata geçirdiği 'Şehit Makbule'nin Torunları Okuyor' projesinin yürütüleceği  'Kitap Kahvesi' açıldı.
Manisa Gördesliler Kültür ve Dayanışma Derneği'nin hazırladığı "Şehit Makbule'nin Torunları Okuyor" projesine Gençlik Projeleri Destekleme Programı kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığının destekleriyle açılan ‘Kitap Kahvesinde' öğrencilerin, nezih bir ortamda ders çalışabilecekler ve kitap okuyabilecekler. Gençlerin ders çalışırken, kitap okurken ‘Kitap Kahvesinin' ikramlarından ücretsiz olarak yararlanabilecek.
Kaynak Mahallesi, 4000 sk. No:12/B (Şehit Makbule Hanım Parkı Çaprazı) Yunusemre-Manisa adresinde hayata geçirilen Kitap Kahve'nin açılışına Gördes Kaymakamı Bekir ABACI, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet ÇERÇİ, Gördes Belediye Başkan Yardımcısı İlhan TÜRE, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Sami İLKER, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fevzi YÜKSEL, Milli Parklar Bölge Müdür Yardımcısı M.İbrahim ÇOLAK, MASKİ İnsan Kaynakları Daire Başkanı Hayri OKKALI, MCBÜ Strateji Daire Başkanı Mehmet ERTAŞ, Manisa Gördesliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan ERTEKİN ve dernek yönetim kurulu üyeleri, siyasi parti ve STK temsilcileri,  Manisa'da yaşayan Gördesliler ile vatandaşlar katıldı.
Manisa Gördesliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Ertekin açılış programında yaptığı konuşmada, "Projemiz Manisa Gördesliler Kültür ve Dayanışma Derneğinin, Gençlik Projeleri Destekleme Programı kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığının maddi destekleriyle hayata geçirdiği bir proje. Kitap Kafemizde birbirinden kaliteli farklı türlerde 3 bin 500 civarında kitap mevcut. Buraya gelen öğrenciler ücretsiz ikramlar eşliğinde derslerini çalışıp vakitlerini faydalı bir şekilde değerlendirebilecekler.' dedi.
Başkan Ertekin, 'Proje kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığımızdan 6 aylık bir süreç için 90 bin lira hibe aldık. 6 ayın sonunda bakanlığımızla yapacağımız görüşmelerde işleyişin nasıl devam edeceğine ilişkin karar verilecek." dedi.
Başkan Hasan Ertekin'in konuşmasından sonra konuşan Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ise; 'Bugün açtığımız bu Kitap Kafe'nin bir benzerini Millet Kıraathanesi olarak biz de açtık ve ikincisini de kısa bir süre sonra Millet Çarşısı'nda hizmete açacağız. Özellikle bizim gençlerimizi kafelerden, kahvehanelerden, okey masalarından kurtarmamız gerekiyor. Bu gibi projeler çocuklarımıza, gençliğimize hayırlı hizmetlere vesile olsun" dedi.
Gördes Kaymakamı Bekir Abacı, "Hep birlikte bir araya gelip bu tür mekanların sayısını artırmamız gerekiyor. Nereden yapıldığının, hangi kaynakla yapıldığının, nasıl yapıldığının hiçbir önemi yok. Biz gerçekten bu çağda gençlerimizi, neslimizi kurtarabilirsek, bunların önünü açıcı, güzel yerlere teşvik edici mekanları biz bu şekilde ortaya çıkarabilirsek inşallah geleceğimiz dediğimiz, teminatımız olan gençlerimizi o kötü mekanlardan, nezih olmayan kirli yerlerden uzak tutmuş olacağız. Ben bu manada derneğimizin bu faaliyetini tebrik ediyorum. İnşallah desteklerimizle birlikte bizlerin, sizlerin destekleriyle birlikte sadece proje süresi boyunca değil de onun ötesine geçirerek, işte o noktada sizlerin katkılarına ihtiyaç var." dedi
Açılışa katılan misafirler ise Manisa Gördesliler Kültür ve Dayanışma Derneğinin bu anlamlı projesinin Manisa gençliği için çok önemli bir kazanım olduğu görüşünde birleşti. Böyle faydalı projelerin devamının gelmesi temennisinde bulunduklarını, emeği geçen tüm yetkililere teşekkür ettiklerini belirttiler.
Açılış programı konuşmaların sonunda kurdele kesiminin ardından hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 3872 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum