Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Meyve Sineğiyle Mücadele Sürüyor

Proje kapsamında Salihli'de toplantı yapıldı.

Reklam
Meyve Sineğiyle Mücadele Sürüyor
13 Mart 2020 - 14:43
Reklam
Reklam
Akdeniz meyve Sineğinden ari alan oluşturulması Projesi Değerlendirme toplantısı Salihli Lidya Sardes  Otelde gerçekleştirildi. Toplantıya Gördes Kaymakamı Bekir ABACI, Gördes Belediye Başkanı Muhammet AKYOL, Demirci Belediye Başkanı Selami SELÇUK, Manisa Tarım İl ve Orman Müdürü Metin ÖZTÜRK, Ege Yaş Meyve  Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin UÇAK, Bornova Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden Ziraat Mühendisi Başak ÇİNKUL, Demirci Ziraat odası başkanı Mehmet KARAKAYA, Gördes İlçe Tarım ve Orman Müdürü Güngör AKYOL, Demirci İlçe Tarım ve Orman Müdürü İslam Köse ve Ziraat mühendisleri katıldı.
        Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Bornova Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Gördes İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve  Gördes Ziraat Odası'nın iş birliğinde 'Kirazda Akdeniz Meyve Sineğinden Ari Alan Oluşturulması Projesi' kapsamında  İlçemizde de çalışmalara başlandı.
Çiftçilere projenin amacı ve oluşacak sonuçları hakkında  Belediye kültür Sarayı toplantı salonunda  proje tanıtım toplantısı gerçekleştirilmiştir. Demirci ve Gördes İlçesinde Türkiye'de ilk kez yapılan ISPM-26 standardında Akdeniz Meyve Sineğinden ari alan oluşturulması projesi hakkında detaylı bilgiler aktarıldı. Bu zararlının kiraz ihracatındaki önemi hakkında açıklamalarda bulunuldu.
İlçemizde 'Kirazda Akdeniz Meyve Sineğinden  Ari Alan Oluşturulması Projesi'  01 Şubat 2019 tarihi itibarıyla başlamış olup 2 yıl devam edecek. İlçe tarım ve Orman müdürlüğü ve Ziraat  Odası işbirliği ile 25mahallede AMS Çalışma Grubunun   yürüttüğü sürvey çalışmaları, eğitim faaliyetleri, toplu mücadele çalışmaları, tuzak asımı, sayımı ve kontrolü gibi konularda Akdeniz Meyve Sineği Mücadelesi'ne yönelik çalışmalar  tüm teknik personel ile sahada  aralıksız olarak devam ediyor. 
Projenin ilk yılı dolduğundan uygulama raporu Bakanlığa  gönderildi. Gelecek  sonuçlara göre Gördes İlçesi'nin Akdeniz Meyve Sineği'nden ari olduğu kanıtlanacak. İlçemizde yaklaşık 5.000 dekar alanda kiraz yetiştiriciliği yapılmakta olup, özellikle Uzakdoğu ülkelerine yapılacak kiraz ihracatlarında Gördes İlçesi'nin, Akdeniz Meyve Sineği Ariliğinden dolayı cazibe merkezi olması hedefleniyor. 
 Projeye paydaş olarak Ege Yaş Meyve  Sebze İhracatçıları Birliği destek veriyor. Proje sonuçlandığında ilçemizdeki kirazlar daha yüksek fiyata  alıcı bulacak, üreticimizin gelir düzeyi yükselecek.
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 3677 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum