Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Millet İttifakının Büyükşehir Adayı Orkun Şıktaşlı

İYİ Partinin grup toplantısında Şıktaşlı'nın adaylığı resmen ilan edildi.

Reklam
Millet İttifakının Büyükşehir Adayı Orkun Şıktaşlı
05 Şubat 2019 - 14:02
Reklam
Reklam
İYİ Parti'nin TBMM'deki grup toplantısında konuşan Genel Başkan Meral Akşener, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçim için partisinin bazı illerdeki belediye başkan adaylarını açıkladı. Akşener, CHP ve İYİ Parti'nin ittifak yaptığı Manisa'da büyükşehir belediye başkanı adayının, Orkun Şıktaşlı olduğunu duyurdu.
DHA muhabirine adaylığını değerlendiren Şıktaşlı, "Şehrimizin 17 ilçesini kucaklayacağız. Orijinal projelerle şehrimizi hem ekonomik hem sosyal anlamda geliştirmek en büyük amacımız olacak. Manisa'da hizmet etme noktasında iyi bir ekiple gece gündüz demeden çalışarak, Büyükşehir Belediyemizi kazanacak ve İYİ Parti bayrağımızı Spil Dağı'nda dalgalandıracağız. Bizlere bu doğrultuda güvenerek, çıktığımız bu yolda yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
ORKUN ŞIKTAŞLI KİMDİR?
Almanya'da yıllarını geçirmiş bir ailenin ilk çocuğu olan Orkun Şıktaşlı, 1971 yılında dünyaya geldi. Eğitimine Almanya'nın Duisburg Kenti'nde başladı ve sırasıyla Manisa Ali Rıza Çevik İlkokulu, Atatürk Ortaokulu, ve Manisa Lisesi'nde eğitimini sürdürdü. Üniversite tahsilini de Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nde tamamladı.
Vatani görevini kısa dönem olarak İzmir - Narlıdere ve İzmit'te yapan Okun Şıktaşlı evlidir. Siyasi yaşamına gençlik kolları üyeliği ve başkanlığı ile başlayan Orkun Şıktaşlı, il başkanlığı ve Ak Parti belediye meclis üyeliği görevlerinde bulundu, 2004 yılında Doğruyol Partisinden belediye başkan adayı oldu. Mesleki yaşamında başarılı bir İnşaat Mühendisi olan Orkun Şıktaşlı, İnşaat Mühendisleri Odası Genel Sekreterliği görevinde bulunmuştur.
Tarihi Kentler Birliği Manisa Temsilciliği görevinde de bulunan Orkun Şıktaşlı, aynı zamanda İnşaat Mühendisleri Odası Genel Merkezi'nde Kentleşme Çalışma Grubu bünyesinde inceleme, araştırma ve projeler üzerine çalışmalar yaptı. Halen ARTAŞ İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nin kurucu ortağı ve Genel Müdürü'dür. İş ve siyasi yaşamını birlikte sürdüren Orkun Şıktaşlı, bugüne kadar hiçbir kamu ihalesine katılmamayı temel ilkeleri arasında kabul etmiştir. Orkun Şıktaşlı, aynı zamanda siyasi ve iş yaşamının dışında spora da meraklıdır. Şıktaşlı, lisanslı basketbolcu olarak okul takımlarında ve Vestel Spor Kulübü'nde oynadı. Aynı zamanda beş yıl süreyle 9 Eylül Üniversitesi'nin yüzme kurslarında spor öğretmenliği yaptı. Orkun Şıktaşlı, literatür takip edecek seviyede İngilizce, çok iyi derecede Almanca biliyor.
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 1768 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum