Muhtar Adaylarından Görülmemiş Rekabet

Muhtarlık seçimleri daha fazla konuşulur hale geldi.

Reklam
Muhtar Adaylarından Görülmemiş Rekabet
04 Mart 2019 - 17:34
Reklam
31 Mart'ta yapılacak mahalli seçimlerde, en büyük rekabet muhtar adayları arasında yaşanıyor. İttifaklar yüzünden havasını kaybeden belediye başkanlık seçimlerinden daha fazla, muhtarlık seçimleri konuşulur hale geldi.
            İlçemizde özellikle merkez mahalle muhtar adaylarının, kıyasıya bir rekabete girmesi dikkat çekiyor. Bir mahallede en az 5 aday var. Bazı mahallelerde bu sayı 15'e çıkmış durumda. Hal böyle olunca, rekabet kaçınılmaz oluyor.
            Hemen her adayın bir ekibi var. Birebir çalışıyorlar. Akrabalık, köylülük, arkadaşlık gibi değerler devreye sokuluyor. Başka mahalleden arkadaşı ve köylüsü, adayın mahallesinde tanıdıklarına oy istiyor, kulis yapıyor.
            Şimdiye kadar belediye başkanlık seçimlerinde bile görmediğimiz bir atmosfer var. Seçmeni ikna etmek için, adayların promosyon dağıtımı kaçınılmaz hale gelmiş. Birisi yapınca, diğerleri yerinde duramıyor.
            Son derece ilginç hediyeler muhabbet konusu bile oluyor. Ajanda takvim dağıtan var. Gıda içecek dağıtan var. Seccade dağıtan var. Böyle giderse, seçim gününe kadar ne orijinal promosyonlar dağıtılır bilinmez.
            İlginçtir, ilçede belediye başkanlığını kim kazanır diye konuşan yok. Herkes kendi mahallesinde kim kazanır, onun muhabbetini yapıyor. Muhtar adaylarına yüzdelik şansı verip, iddiaya girenler bile var..
Reklam
Reklam
Bu haber 4292 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum