Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Muhtar Adaylarının Dikkatine

Muhtar adayları afiş, pankart ve benzeri propaganda vasıtalarını kullanamayacak.

Reklam
Muhtar Adaylarının Dikkatine
22 Ocak 2019 - 17:45
Reklam
Reklam
Hiç böyle yerel seçim görmedik diyebileceğimiz, bir seçime hazırlanıyoruz. 31 Mart'ta yapılacak yerel seçim, zaten ittifaklar yüzünden çok konuşulan ve çok tartışılan hale geldi. Ancak bunlardan daha önemlisi, muhtarlık seçimlerinin ön plana çıkması oldu.
            Ülkenin bütün mahallelerinde, muhtarlık için adeta aday patlaması var. Bu durum, adaylarda rekabeti de beraberinde getiriyor. Kendilerini tanıtabilmek ve seçmeni ikna edebilmek için, adaylar propaganda aygıtlarını devreye sokuyor.
            Bu noktada muhtar adaylarının, yasal olarak bilmesi ve dikkat etmesi gereken durumlar var. En son Yüksek Seçim Kurulu (YSK) aldığı kararla, muhtar adaylarını uyardı. YSK'nın 1130 sayılı karar metninin 5. maddesinde; muhtar adaylarının nasıl propaganda yapabileceğine dair hükümler getirildi.
            Buna göre; muhtar adaylarının adaylığı, resmi bir adaylık değildir. Dolayısıyla 298 sayılı kanun ile diğer kanunlar çerçevesinde; siyasi partilere ve bağımsız adaylara tanınan propaganda hakkından, muhtar adayları faydalanamaz.
            Muhtar adayları afiş, pankart ve benzeri propaganda vasıtalarını kullanamaz.
            Oy verme tarihinden bir gün öncesine kadar; muhtar adayları, kendilerini tanıtıcı resimli ve yazılı el ilanlarını çoğaltıp dağıtabilirler.
            Çok sayıda muhtar adayı var. Daha da çıkacağa benziyor. Onlara YSK'nın almış olduğu bu kararı hatırlatmakta fayda var..
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 2480 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum