Muhtarlar Günü Kutlandı

Başkan Akyol 31 muhtara bilgisayar hediye etti.

Reklam
Muhtarlar Günü Kutlandı
23 Ekim 2016 - 23:27
Reklam
Muhtarların da artık günü var. 19 Ekim tarihi, ülkemizde muhtarlar günü olarak ilan edildi. Ülke genelinde olduğu gibi ilçemizde de, 19 Ekim Muhtarlar günü bir dizi etkinlikle kutlandı.
            Hükümet meydanındaki etkinliğe kaymakam Turgay Hakan Bilgin, belediye başkanı Muhammet Akyol, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Selim Kasacı, kurum ve daire amirleri ile muhtarlar katıldı.
            Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı; Gördes Muhtarlar Derneği Başkanı Kerim Çakır yaptı. Çakır konuşmasında muhtarlığın önemine vurgu yaparak,  muhtarların sorunlarına değindi.
            Hükümet Meydanındaki törenin ardından, heyet Mübin Sarıoğlu konferans salonuna geçti. Burada yapılan törende, Belediye Başkanı Muhammet Akyol tarafından sertifika sahibi 31 mahalle muhtarına dizüstü bilgisayar hediye edildi.
            Muhtarlık kurumu tarihimizde ilk defa, 137 yıl önce Osmanlı döneminde kurulmuş. İlçemizde merkez ve kırsal olmak üzere toplam 65 mahalle muhtarlığı bulunuyor. Ülke genelinde ise 50292 muhtar görev yapıyor.
Reklam
Reklam
Bu haber 6006 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum