Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Öğrencilerin İlk Ara Tatili Başladı

18-22 Kasım tarihlerinde ara tatil etkinlikleri yapılacak.

Reklam
Öğrencilerin İlk Ara Tatili Başladı
18 Kasım 2019 - 18:00
Reklam
Reklam
2019-2020 Eğitim Öğretim yılında ilk kez uygulamaya konan bir haftalık ara tatil başladı. İlçemizde 39 okulda 340 öğretmenin görev yaptığı, 3702 öğrencinin eğitim gördüğü ilk ve orta dereceli okullar ara tatile girdi. Öğrencilerin karne almadan girdikleri bu tatilde bazı etkinliklerin yapılması planlanıyor.
Milli Eğitim Bakanlığınca hazırlanan ve öğrencilerin 18-22 Kasım'da 81 ilde yapacakları ara tatil etkinliklerine, aratatil.meb.gov.tr internet adresinden ulaşılabilecek. Milli Eğitim Bakanlığı, ilk ara tatilde öğrencilere yönelik "18-22 Kasım 2019 Ara Tatil Etkinlik Programı"nı hazırladı. Veliler, 5 gün boyunca yapılacak ara tatil etkinliklerini görebilecek. 
Öğrencilere yönelik hazırlanan etkinlik programı gezi, sağlık, doğa ve çevre, bilgi ve teknoloji, iletişim, okuryazarlık, sanatsal faaliyetler, sportif faaliyetler, araştırma ve gözlem, oyun oynama ve bulmaca çözme, sosyal sorumluluk, günlük yaşam becerileri, el sanatları, bilim, yardımlaşma, kariyer planlama ve aile günü olmak üzere 16 ana başlıktan oluşacak. Bakanlık, öğretmenlere de ara tatilde yapabilecekleri bir dizi etkinlik programı hazırladı.
Programa göre, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bugün Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden canlı yayınla öğretmenlere seslenecek. Aynı gün öğretmenler, eğitim öğretim yılının ilk ara tatiline kadar geçen sürede yapılan eğitim öğretim faaliyetleri ile 2023 Eğitim Vizyonu kapsamındaki çalışmaları değerlendirecek.
Ayrıca öğretmenler, yazılım geliştirme ve zeka oyunları uygulamaları, müze, masal anlatıcılığı, halk oyunları, Türkçenin kullanımı ve diksiyon, kariyer rehberliği, okulda ilk yardım, öğrencilere çevre bilinci kazandırma, robotik ve kodlama, teknoloji ve madde bağımlılığıyla mücadele eğitimi gibi konularda mesleki çalışma faaliyetlerinde bulunacak.
ÇALIŞMA TAKVİMİ
Yeni Eğitim Öğretim Çalışma Takvimi Modeline göre 18-22 Kasım'da yapılacak ilk ara tatilin ardından ilk dönemin ikinci yarısı 25 Kasım'da başlayacak.
Yarıyıl tatili 20-31 Ocak 2020 tarihleri arasında olacak. İkinci yarıyıl eğitim-öğretim dönemi 3 Şubat 2020'de başlayacak.
İkinci ara tatil ise 6-10 Nisan 2020'de olacak, 13 Nisan'da başlayacak ikinci dönemin ikinci yarısı ise 19 Haziran'da tamamlanarak 11 haftalık yaz tatiline girilecek.
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 3707 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum