Okulöncesi ve 1.Sınıflar Yüzyüze Eğitime Başladı

Kaynaştırma haftasında öğrenciler 1 gün okula geldi.

Reklam
Okulöncesi ve 1.Sınıflar Yüzyüze Eğitime Başladı
25 Eylül 2020 - 19:30
Reklam
Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB), okullarda yüz yüze eğitim, seyreltilmiş uygulamalarla anasınıfı ve ilkokul 1'inci sınıflarda haftada bir gün olacak şekilde başlatıldı.
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle mart ayından beri kapalı olan okullar, alınan tedbirler çerçevesinde kapılarını anasınıfı ve ilkokul 1'inci sınıflar için açtı.
Yeni eğitim öğretim dönemi, TRT EBA TV, EBA ve canlı dersler kullanılarak uzaktan eğitim yoluyla 31 Ağustos'ta başlatılmıştı. Okulların açıldığı ilk hafta olan 21-25 Eylül'de gerçekleştirilen uyum programı çerçevesinde; okul öncesi eğitim kurumlarında ve ilkokul 1'inci sınıflarda "1 gün yüz yüze eğitim" yapıldı. 28 Eylül'den itibaren bu sınıfların yüzyüze eğitimleri haftada 2 güne çıkacak. Salgının seyrine göre ilerleyen haftalarda değişiklik yapılabilecek.
Yeni eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte ilçemizde bulunan 26 ilkokulda kayıtlı 238 birinci sınıf öğrencisi ilk hafta yüzyüze eğitim heyecanı yaşadı. Ayrıca 2 anaokulu ile ilkokullarda bulunan 16 anasınıfına kayıt yaptıran 248 okul öncesi çocuğumuz okullarında eğitime başladı. Gruplara ayrılan sınıflar uyum haftasında 1 gün okula gelirken bu hafta 2 gün yüzyüze eğitim görecek.
Yüzyüze eğitime başlayan okulları, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici ile birlikte ziyaret eden İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Coşkun Çelik, öğretmenlere ve öğrencilere hayırlı olsun diyerek çeşitli hediyeler verdi. Büyükşehir Belediyesi muhtarlık İşleri Şube Müdürü Mustafa Gün de ziyaretlere eşlik ederek büyükşehir belediyesinin çocuklara gönderdiği hediyeleri takdim etti.
Reklam
Reklam
Bu haber 14621 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum