Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Okumanın Önemi Üzerine Söyleşi

Konuşmacı olarak Hacettepe Ünv'den Prof.Dr.Bülent Yılmaz katıldı.

Reklam
Okumanın Önemi Üzerine Söyleşi
03 Şubat 2019 - 15:55
Reklam
Reklam
Gördes Kaymakamlığı öncülüğünde, Gördes İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği ve Gördes Belediyesinin desteklediği Gördes Okuyor projesi kapsamında anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölüm Başkanı Öğretim Üyesi Prof. Dr Bülent YILMAZ'ın konuşmacı olarak katıldığı 'Okumanın Önemi' başlıklı söyleşi Belediye Kültür Sarayı Mübin Sarıoğlu Konferans Salonunda gerçekleşti.
Gördes Cumhuriyet Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Nimet KAYA'nın sunumuyla iki oturum olarak düzenlenen programda öncelikle Gördes Okuyor Projesi kitapları, ardından da Prof. Dr. Bülent YILMAZ'ın eserleri tanıtıldı. Programın devamında Prof. Dr Bülent YILMAZ ülkemizdeki okuma oranlarına ve okuma anlama becerilerimizdeki yetersizliğe dikkat çekerek okuma alışkanlığı kazanma ve kazandırma adına çalışmanın önemini vurguladı.
Bugünkü başarısını tamamen okuma alışkanlığına bağlayan yazar, herkesin ayda en az iki kitap okumasının gerektiğini söyledi. Beyin sağlığı ve gelişiminin birincil yardımcısının kitap okumak olduğunu, kitap okumaya zaruretten başlayanların dahi bir süre sonra kitabın evrenindeki yolculuğunu bırakamayacaklarını ekledi.
Söyleşi sonunda Prof.Dr.Yılmaz'a Gördes Kaymakamlığı ve Gördes Belediyesince Gördes'e özgü hediyeler takdim edildi. El dokuması, Gördes halısı dikkat çekti.
İlçe merkez ve köy okullarında Gördes İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen ve İlçemizde görevli Rehber öğretmenlerce gerçekleştirilen Aile İçi İletişim Seminerleri'nde görev alarak 650 veliye uluşan Gördes Cumhuriyet Ortaokulu Rehber Öğretmeni Burcu SAYIN, Fatih Ortaokulu Rehber öğretmeni Volkan KAHRAMAN, Şehit Cemal Aybey İmam Hatip Ortaokulu Rehber Öğretmeni Zehra Aybike UYSAL, Gördes Anadolu İmam hatip Lisesi Rehber Öğretmeni İbrahim Burak KOÇ, Gördes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni Ebru EMRE, Güneşli Ortaokulu Rehber Öğretmeni Emre AKIŞLI, Gördes Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni Ayşegül DOKUMACI, Gördes Kaymakamı Bekir ABACI tarafından Başarı Belgesi ile ödüllendirildi.
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 1829 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum