Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Öncelik Yayanın Uygulaması Dikkat Çekti

Çok sayıda sürücüye bilgilendirme yapıldı.

Reklam
Öncelik Yayanın Uygulaması Dikkat Çekti
07 Aralık 2020 - 14:27
Reklam
Reklam
Gördes İlçe Emniyet Amirliğine bağlı Trafik ekiplerinin, 'Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın' başlığı altında yaptığı uygulama büyük ilgi gördü. Hafta içi, çarşı merkezi, saat kulesi önündeki kavşakta yapılan uygulamada çok sayıda sürücü bilgilendirildi ve konuyla ilgili olarak uyarıldı.
            Karayolları Trafik Kanununun 74. maddesinde 26 Ekim 2018 tarihinde yapılan değişiklikle, şu hüküm getirilmişti: 'Sürücüler görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhaları ile belirtilmiş kavşak giriş ve çıkışlarıyla, yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralarda geçen veya geçmekte olan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorundadır.'
            Bu amaçla 2019 yılı ülke genelinde, İçişleri Bakanlığı tarafından, 'Yaya Öncelikli Trafik' yılı ilan edilmişti. Çeşitli etkinlik ve uygulamalarla sürücüler bilgilendirilmişti. Aynı uygulamalar bu yıl da devam ediyor.
            Gördes Emniyet Amirliğine bağlı Trafik ekiplerinin son uygulaması, bu kapsamda yapılan bir faaliyet oldu. Ekipler yaya geçidinde sürücüleri durdurarak hem uyardı ve hem bilgilendirdi. Bazı yayalara da öncelik hakkının kendilerine ait olduğu bildirildi.
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 10518 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum