Ormanlarımız Yanıyor Gördes Tehdit Altında

Yangınla birlikte şehrin üstünü duman kapladı, rüzgar nedeniyle söndürme çalışmaları zorlaşıyor.

Reklam
Ormanlarımız Yanıyor Gördes Tehdit Altında
29 Eylül 2020 - 16:42
Bugün yaklaşık bir saat önce Kayacık-Karayağcı bölgesinde çıkan orman yangını, Gördes'i tehdit eder hale geldi. Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen orman yangını sebebiyle civardaki orman yangın ekipleri, bölgeye sevk edildi.
Yangın söndürme çalışmalarında 2 helikopter, 1 uçak, çok sayıda arazöz ve diğer araçlar görev yapıyor. Kızılçam ormanlarıyla kaplı olan orman bölgesi Kayacık'ın batısından başlayıp Karayağcı'nın doğu mıntıkasına, oradan da Tüpüler mahallesinin kuzeyi ve Kalabak Deresinin kuzeybatı yönüne doğru uzanıyor.
Dolayısıyla yangın çok geniş bir alanda etkili olma eğilimi gösterirken havanın aşırı rüzgarlı olması söndürme çalışmalarında büyük güçlükler çıkarıyor. Bölgedeki tarım arazilerinde bulunan vatandaşlar, evlerini boşaltmaya başladı.
Yangında sahasından şu ana kadar can ve mal kaybıyla ilgili herhangi bir haber alınamadı. Yangın, ilçemizi bir anda tehdit eder hale geldi. Çünkü aşırı rüzgar nedeniyle yangının Kocamurtluk Muhafaza Ormanına sıçrama ihtimali ortaya çıktı.
Gördes, şu anda büyük bir felaket riskiyle karşı karşıya. Yangın dumanlarının şehrin üstünü kızıl bir bulut halinde kaplaması endişeleri daha da arttırıyor.
Gelişmeler, haber sitemizde yer almaya devam edecek.




Reklam
Reklam
Bu haber 16600 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum