Pazaryeri Projesi Hayata Geçiyor

Projenin jeolojik etüt çalışmalarına başlandı.

Reklam
Pazaryeri Projesi Hayata Geçiyor
12 Aralık 2016 - 15:04
Manisa il genelinde projelerini bir bir hayata geçiren Manisa Büyükşehir Belediyesi, Gördes Kapalı Pazaryeri ve Otopark Projesi için de çalışmalara start verdi. Gördes'in hem pazar yeri sorununa hem de otopark sorununa çözüm getirecek olan proje için jeolojik etüt çalışmalarına başlandı.
Manisa Büyükşehir Belediyesi, İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı, Planlama ve Harita Şube Müdürlüğü'nce ihalesi gerçekleştirilen ve sözleşmesi imzalanan Gördes ilçesi Kurtuluş Mahallesi 446 ada 3 parsel, 447 ada 1 parsel, 252 ada 6 parsellerde yapılması planlanan 1/5000 ölçekli nazım imar ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğine esas jeolojik jeoteknik etüt çalışmalarına başlandı.
Çalışmalar sırasında Manisa Büyükşehir Belediyesi kontrol elemanları ve İlçe Koordinatörü Alp Sefa Gökkaya yerinde incelemelerde bulundu. Çalışma kapsamında arazide yapılacak olan sondaj çalışmaları ve jeofizik veriler kullanılarak zemin yapısı belirlenip; planlama çalışmalarına altlık oluşturmak amacı ile yerleşime uygunluk sınıflaması yapılacak.  
Çalışmanın tamamlanması ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce onaylanması sonucunda ise imar planı çalışmalarına hızlı bir şekilde başlanacağı belirtildi. 
Reklam
Reklam
Bu haber 3484 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum