Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Piyasanın Umudu Bayram Pazarında

Tatilin 10 güne çıkması, ilçemizde büyük bir hareketliliğe neden olacak.

Reklam
Piyasanın Umudu Bayram Pazarında
23 Ağustos 2017 - 12:37
Reklam
Reklam
Son bir aydır ilçemiz piyasasında müthiş bir durgunluk var. Pazartesiler, sanki Gördes pazarı değil gibi. Eski yılların Cuma pazarlarını hatırlatıyor. Hangi esnafla konuşsak, dert küpü. İşler bıçak gibi kesildi diyorlar. Gördes pazarı olan günlerde, siftah yapmadım diyen esnaf bile var.
            İlçe piyasasındaki bu durgunluk esnafı sıkıştırıyor. Çoğu esnaf durumu kredilerle idare ediyor.
            Yaz mevsimi dolayısıyla, tarımsal faaliyetlerin yoğun olduğu ayları yaşıyoruz. Nüfusun büyük bölümü ürün kaldırma derdinde. Elinde avucunda ne varsa toprağa döküyor. Acil ihtiyacı olmadan çarşıya uğramıyor.
            Özellikle tütün üreticisi, bu aylarda aldığı avanslardan mahrum kaldı. Firmalar her yıl verdikleri ikinci avansları bu yıl kesti. Bu durum piyasaları aşırı derecede etkiledi. Şu anda tarımsal faaliyetlerden piyasaya giren bir para yok. Tütün, salatalık, haşhaş üreticisi bu yüzden sıkıntıda.
            Çarşı şu günlerde 10 günlük bayram tatilinin hareketliliğine şartlanmış durumda. Tatilin 10 güne çıkması, ilçemize dışarıdan büyük bir göçün gerçekleşmesine neden olacak. Bu durumun, piyasaları harekete geçirmesi bekleniyor.
            Bir yandan kurbanlık satışları, bir yandan bayram alış verişleri ile piyasaların nefes alması hesap ediliyor.
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 2512 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum