Prof.Dr.Ayşe İlker'den Ölümsüz Bir Eser

Prof.İlker'in Manisa Ağızları kitabı Türk Dil Kurumu tarafından yayınlandı.

Reklam
Prof.Dr.Ayşe İlker'den Ölümsüz Bir Eser
05 Temmuz 2018 - 15:58
Reklam
Gördes'in toprağından yetişen, Türk Dilinin saygın ilim insanı o. Türk Dili üzerine yaptığı bilimsel çalışmalarla, haklı bir itibara sahip.
            Prof. Dr. Ayşe İlker, CBÜ Fen Edebiyat Fakültesinde bilimsel çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Onun Türk Kültürüne ve Türk Diline armağanı olan ölümsüz bir eser, Türk Dil Kurumu tarafından yayınlandı.
            Ayşe İlker'in 'Manisa Ağızları' isimli kitabı, sahasındaki ender çalışmalardan. Yaklaşık 10 yıllık bir çalışmanın ürünü. İğneyle kuyu kazmak misali, son derece zahmetli ve fedakârlık gerektiren bir çalışma bu.
            İlker, Manisa ilçelerinde ve köylerinde uzun yıllar insanlarla konuşup ses kaydı yaptı. Bu konuşmaların biçim, şekil, ses ve anlam özellikleri üzerine derin incelemeler gerçekleştirdi. Bir kelime, bir deyim için yıllarca araştırdı. Tarihi kökenlerini soruşturdu.
            Önceleri, bu çalışma bir projeydi. Sonra derin sabır isteyen ekip çalışmasıyla dev bir eser ortaya çıktı. Manisa Ağızları kitabının Türk Dil Kurumu tarafından basılması, bu ölümsüz esere ayrı bir kıymet kattı.
            Gördes'in bilim dünyasına hediye ettiği, Türk Dilinin bu seçkin bilim insanı,  1254 sayfadan oluşan kitabının, ‘İthaf' bölümünde şunları yazmış:
            '.. Ve Manisa topraklarını Türkçeyle yurt tutan atalarımızın ruhlarına; Milli mücadele şehidi Gördes kızı Makbule'ye… Saygıyla ithaf ediyorum! '
            Tebrikler Ayşe İlker. Emeğine, yüreğine, bilgine teşekkürler…
Reklam
Reklam
Bu haber 3531 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum