Prof.Dr.Ayşe İlker'e Araştırma Ödülü

İlker, Elginkan Vakfının Türk Kültürü Araştırma Ödülüne Layık Görüldü.

Reklam
Prof.Dr.Ayşe İlker'e Araştırma Ödülü
18 Şubat 2019 - 11:07
Reklam
Elginkan Vakfı tarafından Türk Kültürü ve Teknoloji alanlarında yapılan araştırmaları ortaya çıkarmak ve teşvik etmek amacıyla düzenlenen 'Türk Kültürü Araştırma ve Teknoloji Ödülleri' sahiplerini buldu. Vakıf tarafından 2006 yılından bu yana düzenlenen ödül töreninin bu yıl 13.sü gerçekleşecek.
 Manisa Ağızları kitabıyla Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Türk Kültürü Araştırma Ödülüne aday gösterilen hemşerimiz Prof. Dr. Ayşe İlker, ödüle layık görülen isimler arasında yer aldı. Manisa Ağızları adlı kitabında İlker, Manisa ilçelerinde ve köylerinde uzun yıllar insanlarla konuşup ses kaydı yaptı. Bu konuşmaların biçim, şekil, ses ve anlam özellikleri üzerine derin incelemeler gerçekleştirdi. Bir kelime, bir deyim için yıllarca araştırdı. Tarihi kökenlerini soruşturdu. Bu dev eser Türk Dil Kurumu tarafından yayınlanmıştı.
Ödüle layık görülen diğer isimler ise; Meslek hayatı boyunca yaptığı çalışmalarından dolayı Prof. Dr. Zehra Toska, 'Türk Altay Kuramı' çalışmasıyla, Prof. Dr. A. Semih Güneri, 'Manisa Ağızları' çalışmasıyla, Prof. Dr. Ayşe İlker, 'Dede Korkut' çalışmasıyla Prof. Dr. Sadettin Özçelik oldu. Ödül töreninin önümüzdeki günlerde İstanbul'da düzenleneceği belirtildi.
Reklam
Reklam
Bu haber 3499 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum