Salatalık Toplama Makinesi Tanıtıldı

FERSAN'ın düzenlediği Tarla Gününde makinenin tanıtımı yapıldı.

Reklam
Salatalık Toplama Makinesi Tanıtıldı
23 Temmuz 2016 - 15:52
Salatalık üretimin önemli bir merkezi haline gelen Güneşli bölgesinde, tarımsal yeniliklerin ardı arkası kesilmiyor. Üreticinin bile inanamadığı salatalık toplama makinesinin tanıtımında, heyecanlı anlar yaşandı.
            Fermantasyon Ürünleri Sanayi ve Ticaret Anonim şirketi (FERSAN), bölgede sözleşmeli salatalık üretimi yapıyor. Firma üreticiye yenilikler sunmaya devam ediyor. Güneşli ovasında düzenlenen ‘Tarla Gününde', üreticilere salatalık toplama makinesinin tanıtımı yapıldı.
            Fliger ismi verilen makine, bir aparat olarak traktöre monte ediliyor. Makinenin iki tarafında üçer kişinin yatacağı bir bölme var. Traktör ağır hareket ederken, yüzüstü yatan işçiler salatalıkları toplayarak palete atıyor. Daha sonra ürün, paletten traktör römorkundaki kasalara direkt gidiyor.
            Yüzlerce üreticinin hazır bulunduğu ‘Tarla Gününde' tanımı yapılan Fliger isimli makine, ülkemizde henüz kullanılmıyor. Almanya ve Rusya'da kullanılan alet, FERSAN mühendisleri tarafından Türkiye'ye getirilerek, ilk defa Güneşli ovasında tanıtımı yapıldı.
            Firma yetkililerinin verdiği bilgiye göre, Fliger salatalık toplama makinesi, önümüzdeki yıl etkin olarak üretim bölgelerinde kullanılacak. Bu makine sayesinde insan iş gücünden tasarruf sağlanacağı gibi, ürün toplama kalitesi daha da yükselecek.
            FERSAN, Güneşli ovasındaki tanıtım gününde, üreticilere kavurmalı pilav, ayran ve firmanın ürünü olan şalgam suyu ikramında bulundu.





Reklam
Reklam
Bu haber 6253 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum