Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Salatalık Üreticisi Perişan Oldu

Salatalık üreticilerinin bir firmadan, 1 ile 1,5 milyon lira arasında alacağı olduğu söyleniyor.

Reklam
Salatalık Üreticisi Perişan Oldu
01 Ekim 2016 - 01:28
Reklam
Reklam
İlçe tarımında çok önemli bir yer tutan salatalık üretiminde, üretici büyük bir perişanlık yaşıyor. Çünkü üreticiler, teslim ettikleri ürün bedellerini üç aydır alamıyor. Bu olumsuz gelişme, ilçe piyasasını da sıkıntıya sokmuş durumda.
            Güneşli ovası ve civarı ile Gördes'in değişik bölgelerinde gerçekleştirilen salatalık üretiminin, üç büyük alıcısı var. Bu üç firma, sözleşmeli olarak üretim yaptırıyor. Bu firmalardan en büyüğü olan, Gördes'teki salatalık üretiminin yarısını satın alıyor.
            Üreticiyi ve Gördes piyasasını sıkıntıya sokan gelişmeler, işte bu en büyük alıcı durumundaki firmayla başladı. Firma ilçemizdeki salatalık üretiminin, yarısına yakın kısmının alıcısı. 3000 dekarlık alanda sözleşmeli üretim yaptırıyor. Yıllık üretim kapasitesi ise 5 bin ton civarında.
            O firma üç aydır üreticinin parasını ödeyemiyor. Üreticilerin verdiği bilgiye göre; firma FETÖ davasında soruşturmaya uğramış ve şirkete kayyum atanmış. Bu durum ödemeler dengesinde aksamaya neden olmuş.
            Yine üreticilerin verdiği bilgiye göre; Kurban bayramı öncesinde üreticilere alacakları miktarın %10'u oranında ödeme yapılmış. Geri kalan miktarlarında bayram sonrası ödeneceği söylenmiş.
            Salatalık üreticilerinin bu firmadan, 1 ile 1,5 milyon lira arasında alacağı olduğu söyleniyor. Bu ilçe ekonomisi için büyük bir rakam. Üreticiler piyasaya olan borcunu ödeyemiyor. Bu durum büyük sıkıntılara neden oluyor.
            Üreticinin derdi bu kadar değil. Bu yıl elekler erken kapanmış. Firmalar üretim fazlalığını neden göstererek, alıma vaktinden önce son vermiş. Dolayısıyla ürünün son kesimi tarlada kalmış.
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 3238 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum