Şehit Kütüphaneleri Kuruluyor

İlçemizde seçilen 8 okula kurulacak kütüphanelere şehitlerimizin isimleri verilecek.

Reklam
Şehit Kütüphaneleri Kuruluyor
24 Şubat 2020 - 16:08
Reklam
Gördes Kaymakamlığı, Gördes Belediye Başkanlığı, Gördes İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şehit Kütüphaneleri Platformu arasında; ilçemizde bulunan 8 Okula Kütüphane kurulması ve Kütüphanelere Gördesli Şehitlerin isimlerinin verilmesi ile ilgili protokol düzenlenen törenle imzalandı.
Belediye Kültür Sarayından düzenlenen imza törenine Kaymakam Bekir ABACI, Belediye Başkanı Muhammet AKYOL, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Coşkun ÇELİK, Şehit Kütüphaneleri Platformu temsilcileri, okul yöneticileri ve öğrenciler katıldı.
MANEP, Kütüphanesiz Okul Kalmasın, Şehit Makbule Hanım'ın Torunları Şehitlerine Sahip Çıkıyor, Manisa Her Yerde Okuyor, Gördes Okuyor projeleri kapsamında her okula öğrencilerin kolaylıkla ulaşabileceği bir kütüphane kurulması, öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırılması ve okuma becerilerinin geliştirilmesi amaçlanıyor. Ayrıca toplumun ve çağın beklentilerine uygun yüksek kültürlü, nitelikli bir insan olma yolculuğunu desteklemek, şehitlik ve şehadet kavramları ile vatan uğruna en değerli varlığı olan canlarını feda eden aziz şehitlerimizin hatıralarını okullarımızda yaşatarak, öğrencilerimizin vatan, millet, şehadet gibi asil duyguları kazanarak bunları bir davranış biçimi haline getirmeleri hedefleniyor.
Protokol kapsamında seçilen 8 okula kurulacak kütüphanelerin kitap ihtiyacı karşılanacak.
Bu kapsamda Şehit Makbule Hanım'ın adı İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kütüphanesine, Piyade Er Ekrem KARASLAN'ın adı Cumhuriyet Ortaokulu Kütüphanesine, Hv.Plt.Üstğm.Bahri ÖNSER'in adı Cemal Aybey İmam Hatip Ortaokulu Kütüphanesine, J. Er Ahmet İNCEYOL'un adı Şehit Makbule Hanım İlkokulu Kütüphanesine, J.Er Ahmet ARAN'ın adı Beşeylül İlkokulu Kütüphanesine, J. Er Yakup CAVULDAK'ın adı Atatürk İlkokulu Kütüphanesine, J.Er Mehmet DOĞAN'ın adı Yakaköy Ortaokulu Kütüphanesine, P.Er Mehmet ADIGÜZEL'in adı Beğel Ortaokulu Kütüphanesine verilecek.
Şehit Kütüphaneleri Topluluğu Platformu şimdiye kadar Türkiye genelinde 300 gönüllüsü ile 207 Şehit Kütüphanesi kurulumunu gerçekleştirdi. Bu proje kapsamında ilk defa bir ilçede aynı anda 8 Okul Kütüphanesi kurulumu yapılarak bir ilk gerçekleştirilmiş olacak.  
Şehit Kütüphaneleri Topluluğu Platformu Marmara Bölge sorumlusu Kerem EŞİYOK; Gördes İlçemizde 8 okula Şehit Kütüphaneleri kurulması ve bu kütüphanelere Gördesli Şehitlerimizin isminin verilmesinden dolayı ve projenin ortağı olmaktan dolayı memnuniyetini dile getirdi.
İlçe Kaymakamı Bekir ABACI Gördesli Şehit Makbule Hanım'ın torunları olarak okullarımıza Şehit Kütüphanelerinin kurulması ve Şehitlerimizin isimlerinin kütüphanelere verilmesini önemsediklerini,  protokolün çok önemli olduğunu, bu bağlamda Türkiye'de ilk olacak bu projeyi İlçemizde uygulamaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Projenin hazırlanmasında emeği geçen Gördes Belediye Başkanlığına, Gördes İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ve Yaşayan Şehit kütüphaneleri platformu temsilcilerine teşekkürlerini etti.
Reklam
Reklam
Bu haber 2984 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum