Şehit Makbule'nin Torunları Okuyor Projesi Başladı

Manisa Gördesliler Derneğinin kitap-kahvesi açıldı.

Reklam
Şehit Makbule'nin Torunları Okuyor Projesi Başladı
25 Mart 2019 - 23:57
Reklam
Manisa Gördesliler Derneğinin; Şehit Makbule'nin aziz hatırasını yaşatmak, Gördes adını hatırlatmak amacıyla yaptığı projesi hayata geçiyor.
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Projeleri Destekleme Projeleri 2018/II kapsamında destek almaya hak kazana; çağrı kılavuzunda belirlenen 'kitap-kahve' ve 'bağımlılıkla mücadele' temalarından yola çıkılarak hazırlanan proje; Manisa'da 15 Temmuz 2019'a kadar uygulanacak.
10 farklı disipline ait 3000'e yakın kitabın okumaya istekli herkesin erişimine sunulduğu bir kitap kahve bu kapsamda Manisa'da faaliyete geçti.
            Proje kapsamında; hedef kitlesi olan gençlerin kitap okumaya teşvik edecek olanaklar, etkinlikler ve yarışmalar ile kitap okuma alışkanlığı kazanımı ve önemi konusunda bilinçlendirilmesi,  satranç sporuna ilgi arttırılması, bağımlılıkla mücadele konusunda bir kamuoyu oluşmasının sağlanması öncelikli hedefler arasında yer alıyor.
             Ayrıca madde ve teknoloji bağımlılığı ile mücadeleye katkı sağlanması, bağımlılık açısından risk taşıyan bölgelerde koruyucu ve önleyici nitelikte faaliyetler gerçekleştirilmesi, hemşehrilik bilinci, kültürün sürdürülmesi ve dayanışmanın arttırılması, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın, Derneğin ve işbirliği yapılan kurumların kamuoyu nezdinde görünürlük ve farkındalıklarının arttırılması, kültür ve sanatın bireysel ve toplumsal gelişime katkısından faydalanılması, kültürel ve sanatsal faaliyetlerin gençlerin gündelik hayatının bir parçası haline getirilmesi, gençlerin kişisel ve entelektüel gelişimlerine destek verilmesi, gençlere gelişim imkânı sağlayacak ortam ve mekânların oluşturulması amaçlanıyor.
            Gençlerin; tasarlama ve uygulama süreçlerine de aktif katılımları sağlanarak yenilikçi fikirlerini hayata geçirmelerine imkân sağlanması, sosyal yapının organik bir parçası haline getirilmesi ve sosyal hayatın dışına itilmiş gençlerin sosyal uyumunun desteklenmesi, demokratik hayata katılımının ve aktif yurttaşlık bilincinin teşvik edilmesi konusu bu kapsamda vurgulanıyor.
            Proje ile sadece okumaya ve ders çalışmaya yönelik imkânlar sunmakla sınırlı kalınmayacak, canlı kültürel bir ortam, gençler için cazibe merkezi oluşturulacak.
Gördeslilerin yoğun olarak yaşamını sürdürdüğü Manisa'da; Şehit Makbule Hanım parkının çaprazında; Kaynak mah. 4000 sk. No:12/B Yunusemre adresinde, kitaplığı, satranç takımları, ücretsiz seminerleri, bağımlılıkla mücadelede farkındalık oluşturacak etkinlikleri; söyleşi ve yazar buluşmaları ile geniş bir kitleye ulaşmayı amaçlıyor.
Dernek Başkanı Hasan Ertekin, Başkan Yardımcısı İbrahim BİTEK ve dernek yönetimi büyük bir emek ve özveri ile çalışarak; Manisa'ya, Manisalılara, Manisa'da yaşayan Gördeslilere keyifle zaman geçirebilecekleri; kitap okuyup, Gördes havasını teneffüs edebilecekleri, çayını kahvesini içerken Gördes'i yad edebilecekleri bir ortam sunmayı hedefliyor.
Reklam
Reklam
Bu haber 2122 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum