Şehit Makbule'nin Torunları Sarıkamış'a Gidiyor

Gördes’ten 46 öğrenci 5 Ocak 2018 tarihinde Sarıkamış’a gidecek.

Reklam
Şehit Makbule'nin Torunları Sarıkamış'a Gidiyor
02 Ocak 2018 - 12:45
Reklam
Tarihi Sarıkamış harekâtının 103. yıldönümündeyiz. Türk tarihinin en hicranlı sayfalarından olan bu kuşatma harekâtında, on binlerce vatan evladı donarak şehit olmuştu.
            Her yıl Sarıkamış dağlarında, aziz şehitlerin hatırasına yürüyüş düzenleniyor.
             Bu yılki yürüyüşe katılmak için, Gördes'ten 46 öğrenci 5 Ocak 2018 tarihinde Sarıkamış'a gidecek.
            Gördes Anadolu Lisesi ile Gördes Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünün hazırladığı 'Şehit Makbule'nin Torunları Sarıkamış Şehitleri için Yürüyor' projesi kabul gördü. Projenin paydaşları Kaymakamlık, Gördes Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü büyük destek verdi.
            5 Ocak'ta yola çıkacak olan Gördes kafilesinin yolculuğu 3 gün sürecek. Sarıkamış yürüyüşünden sonra kafile; Sivas, Erzurum ve Ankara'da tarihi ve kültürel mekânları da ziyaret edecek…
Gördes Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Halil Erden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; 'Atalarımızın kahramanlıklarını gelecek nesillere aktarmak ve şanlı tarihimize sahip çıkmak adına büyük bir katkı sağlayacağınıza inandığımız bu projede bizlerden desteğini esirgemeyen Kaymakamımız Fatih Ayaz'a, Belediye Başkanımız Muhammet Akyol'a, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Yunus Öztürk'e ve Milli Eğitim Müdürümüz İ.Coşkun Çelik'e teşekkürlerimizi sunuyoruz' dedi.
Reklam
Reklam
Bu haber 2463 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum