Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Şehit Makbule'ye Vefa Ziyareti

Manisa Gördesliler Derneğinin projesi kapsamında gezi düzenlendi.

Reklam
Şehit Makbule'ye Vefa Ziyareti
02 Haziran 2019 - 20:12
Reklam
Reklam
Manisa Gördesliler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından "Şehit Makbule'nin Torunları Okuyor" projesi kapsamında düzenlenen "Şehit Makbule'ye Vefa Gezisi" etkinliğinde genç nesiller hem tarihi öğrendi hem de kitap okudu.
Gezinin ilk durağı hayatının baharında gözünü kırpmadan vatanını savunurken canını feda eden Kuva-yi Milliye Kahramanı Gördes Kızı Şehit Makbule Hanım'ın kabrini ziyaret oldu. Kabir ziyaretinde Gördeslilere Sındırgı Eğridere Mahallesi Muhtarı İsa Akbaş rehberlik etti. Burada ilk olarak katılımcılara dernek üyesi emekli öğretmen Hüseyin Tunçay "Kuva-yi Milliye Kahramanı Gördes Kızı Şehit Makbule Hanım" hakkında bilgi verdi.
Gezide Gördes Kızı Şehit Makbule Hanım'ın anıt mezarı başında emekli imam Süleyman Evran tarafından dualar ve Kur'an-ı Kerim okundu.
Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Gördes Kızı Şehit Makbule Hanım'ın torunları onun yanı başında bir süre kitap okudular. Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde devam eden gezide Sındırgı Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü çalışanları tarafından karşılanan ekip rehber eşliğinde sırasıyla Sındırgı Güreş Müzesi, Sındırgı El Sanatları Evi, Sındırgı Yörük Evi'ni ziyaret etti. Gezide ayrıca Gördes Kızı Şehit Makbule Efe ve eşi Şehit Usturumcalı Halil Efe'nin de komutanı olan Demirci Akıncıları Müfrezelerinin Komutanı Kaymakam İbrahim Ethem Akıncı'nın Sındırgı Mezarlığındaki kabri de ziyaret edildi. Kabir ziyaretinin ardında kafile Sındırgı'da son olarak Sındırgı Millet Kütüphanesini ve Sındırgı Belediyesi Akpınar Yaşam Merkezini ziyaret etti.
Geziye Manisa Gördesliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Ertekin, dernek yönetim kurulu üyeleri Salih Okkalı, Mehmet Akif Karaca, İbrahim Bitek, dernek üyeleri Hüseyin Tunçay, Süleyman Evran, Mustafa Ali Öztürk, İsmail Aybey ve çeşitli yaş gruplarından öğrenciler katıldı.
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 5817 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum