Şehrin Hazinelerinde Gördes Gururu

Valiliğin projesinde Gördes'in kültür önderleri göz kamaştırdı.

Reklam
Şehrin Hazinelerinde Gördes Gururu
23 Nisan 2019 - 21:45
Reklam
Manisa Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün gerçekleştirdiği dev projede, şehrin hazineleri belirlendi. Proje kapsamında; şehre ömrünü vermiş, yaptığı çalışmalarla, kültür ve sanat eserleriyle katkı sunmuş isimler, 'Vefa Buluşmasında' bir araya geldi.
            Manisa Anemon Oteldeki Vefa Buluşmasına; Vali Ahmet Deniz, Manisa milletvekili Semra Kaplan Kıvırcık, protokol ve çok kalabalık bir davetli gurubu katıldı. Davetlilere verilen yemeğin ardından, görsel bir tanıtım yapıldı ve yaklaşık 60 kişiden oluşan kültür ve sanat insanı ekrana taşındı.
            Bu anlamlı ve tarihi buluşmaya, Gördesli kültür ve sanat insanları damga vurdu. Prof. Dr. Süleyman Sami İlker, Prof. Dr. Ayşe İlker, Turizmci yazar Emine Ataman Koç, Araştırmacı yazar Yurdun Güvenen, Eğitimci yazar Hüseyin Tunçay, Tarihçi yazar Halil Aker, Gazeteci yazar Ahmet İnce, şair Mehmet Yıldız ve bağlama sanatçısı Adem Ertaş 'Şehrin Hazineleri' projesinde ödüle layık görüldüler.
            Gördesli kültür ve sanat insanlarına teşekkür plaketleri, Manisa Valisi Ahmet Deniz tarafından verildi.
            9 ismin Manisa'nın Kültür Hazinesi ilan edilmesi, il genelinde dikkatleri Gördes'in üzerine çevirdi. Nüfus potansiyelinin aksine, Gördes'in bu kadar çok sanat ve kültür insanı yetiştirmesi büyük takdir topladı.
            Gördes'in gururu olan ve göğsümüzü kabartan kültür ve sanat insanlarını; bir kez daha bağrımıza basıyor, yürekten kutluyoruz.












 
Reklam
Reklam
Bu haber 4508 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum