Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Seracılık Büyükşehirle Gelişecek

Sera hibesine başvuran çiftçiler için kura çekimi yapıldı.

Reklam
Seracılık Büyükşehirle Gelişecek
24 Eylül 2016 - 15:31
Reklam
Reklam
Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, il genelinde seracılığı geliştirmek adına çiftçilere desteğini sürdürüyor. Bu kapsamda Gördes'te sera hibesinden yararlanacak çiftçiler kurayla belirlendi.
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisa'yı seracılık alanında geliştirmek ve üreticilerin gelirlerini artırmak amacıyla ilçemizde %75'ini hibe olarak vereceği seraların sahiplerini kura ile belirledi. Büyükşehir Belediyesi Gördes Koordinasyon Şube Müdürlüğü'nde düzenlenen kura çekimine, Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Bircan Gençoğlu, Kırsal Kalkınma Şube Müdürü Yılmaz Usta, Büyükşehir Belediyesi Gördes Koordinatörü Alp Sefa Gökkaya da katıldı. Gördes'te sera hibesinden faydalanmak isteyen 24 çiftçiden kura yöntemi ile belirlenen 10 çiftçi sera sahibi oldu.
Montajı Yakın Zamanda Başlayacak
Demirci, Gördes, Köprübaşı, Kula, Alaşehir, Sarıgöl ve Selendi ilçelerini kapsayacak sera dağıtımı ile ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Bircan Gençoğlu, 'Kurada sera almaya hak kazanan çiftçilerimizin arazilerine montajına da yakın zamanda başlanacak. Belirlenen ilçelerimizde 100 adet 500 metrekare plastik tünel dağıtımı yapacağız' diye konuştu. 
Modern Seralar Üretici İle Buluşacak
Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Bircan Gençoğlu, 'Çiftçilerimizin modern bir seraya sahip olabilmeleri için seraların imalatında tamamen galvanizli malzeme kullanılacak. Konstrüksiyon cıvatalı montaj yapılacak ve kaynak kullanılmayacak.' diye konuştu.
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 6502 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum