Ses Yarışmasının Finali Yapıldı

Yarışmanın birincisi Anadolu Lisesinden Ayşe Araz oldu.

Reklam
Ses Yarışmasının Finali Yapıldı
03 Mayıs 2019 - 17:40
Reklam
Gördes Kaymakamlığının öncülüğünde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Gençlik Spor Müdürlüğünün koordine ettiği; 'Milli Mücadelenin 100.Yılı Sahne Sırası Sende Ses Yarışması' için final turu düzenlendi. Gördes Belediyesi 13.Hıdrellez ve Kültür Festivali kapsamında gerçekleştirilen final turu Belediye Kültür Sarayı konferans salonunda yapıldı.
Final gecesine Kaymakam Bekir Abacı, Belediye Başkanı Muhammet Akyol, Milli Eğitim Müdürü İ.Coşkun Çelik, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Halil Erden katılırken vatandaşlarımız yarışmaya büyük ilgi gösterdi. Program için ilçe dışından müzisyenler davet edildi.
'Sahne Sırası Sende Ses Yarışması' için görevlendirilen müzik öğretmenleri, ilçemizdeki tüm okullarda 2.5 ay boyunca tarama yaparak aday yarışmacıları belirledi. İlk 10'a kalan sesler final turunda yarışırken, seçmelerde elenen ve müziğe tutkulu 30 kişiden oluşan koro final gecesi mini konser verdi.
Final turunda yarışan ilk 10 sesten 5'i ikinci tura kaldı. 2. Tur büyük çekişmeye sahne oldu. Jüri değerlendirmesi sonucunda yarışmayı Gördes Anadolu Lisesinden Ayşe ARAZ kazandı. Yarışmanın ikinciliğini MCBÜ Gördes Meslek Yüksekokulu öğrencisi Gülay DEMİRCANLI, üçüncülüğü de Gördes Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Sıdıka GÖL kazandı.
Yarışmanın jüri üyeliğini müzik öğretmenleri Beste Pekcan, Beyza Bostancı, ilçemizin yerel sanatçılarından Baki Metin, Hasan Sert ve Kerim Çakır üstlendi. Jürinin koordinesi ve öğrenci elemelerinde müzik öğretmeni Kenan Tekatlı büyük katkı sağladı.
Seslendirilen çok sayıda şarkı, seyirciler tarafından ilgiyle dinlendi. Yarışmada dereceye girenlere ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi. İlk üç dereceye giren seslere altın hediye edildi. 






Reklam
Bu haber 4621 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum