Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Sıfır Kaldırım İşgali Uygulaması Başladı

İL Hıfzıssıha Kurulu'nun kararı gereği denetimler yapılıyor.

Reklam
Sıfır Kaldırım İşgali Uygulaması Başladı
22 Ağustos 2020 - 13:52
Reklam
Reklam
Manisa Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun aldığı karara göre kaldırımlarda sıfır işgal uygulaması başlatıldı. Koronavirüs tedbirleri uyarınca, hafta içerisinde hayata geçirilen uygulama kapsamında Zabıta ekipleri sıkı denetim uyguluyor. Alınan kararda şu ifadelere yer verildi:
'Yayaların yol ve kaldırımlarda sosyal mesafeyi koruyacak şekilde yürümelerine engel olmaları ve bunun virüsün yayılımının çoğalması nedenlerinden olmasından dolayı; her türlü ticari işyeri ile konutların önünde bulunan yaya kaldırımlarına mal ve malzeme konulmasının yasaklanmasına, bu alanlardaki her türlü işgalinin engellenmesine, uygulamanın büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyeleri ile kolluk güçleri tarafından koordineli bir şekilde birlikte yapılmasına karar verilmiştir'
UYMAYANLARA PARA VE KAPATMA CEZASI
Belediyeler hafta başından itibaren sıkı bir şekilde denetimlere başladı. İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı kapsamında kaldırımlara eşya veya mal konmaması gerekiyor. Sıfır kaldırım işgali kararı tüm Manisa'da uygulanacak. İhlal eden işletmeler hakkında en az 900 TL para cezası, tekrarı halinde ise geçici kapatma cezası verilecek.
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 12578 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum