Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Sizinki Kaç Para Geldi Muhabbeti

Doğalgaz faturaları herkesin konuştuğu konu haline geldi.

Reklam
Sizinki Kaç Para Geldi Muhabbeti
15 Şubat 2020 - 16:27
Reklam
Reklam
İlginç bir kış mevsimi geçiriyoruz. Uzun zaman yağış düşmedi. Hava kuru ve ayaz olunca, grip ve nezleden kurtulamadık. Şubat ayı ile birlikte biraz yağmur, iki kez de kar yağışı gördük.
            Hafta içinde iki gece, yılın en soğuk günlerini yaşadık. Hava sıcaklığı -8 ve -9 derecelerde seyretti. Soğuklar artınca, tabii olarak muhabbette artmaya başladı. Soğukla muhabbetin ne alakası var diyebilirsiniz. Evet var.
            Gördes'te 'senin fatura kaç para geldi' muhabbeti var.
            İlçemizin büyük bölümü, bu yıl doğalgaz kullanmaya başladı. Kışa zaten sancılı girdik. Hat döşetmek biraz çileli oldu. Ardından kış geldi. Vaktiyle kozalakla ve odunla ısınan halkımız, sonra kömüre geçti. Derken doğalgaz geldi.
            Odunun ve kömürün ne yaktığını biliyordu. Ya Doğalgazın? İşte onun durumu hep merak konusu oldu. Aylardır sen ne yaktın, ben ne yaktım. Senin fatura kaç para geldi. Benim fatura kaç para geldi muhabbeti var.
            Çarşıda iki kişi bir araya gelse, faturayı konuşuyor. Hanımlar gün yaptıklarında, ilk konu doğalgaz faturası oluyor. Kimi derece bilgisi veriyor, kimisi termostat taktır diyor. Ben az yaktım diyen var, ben çok yaktım diye üzülen var.
            Hepsinden ziyadesi işin bir gerçeği var. Son iki aydır devam eden, aşırı ayaz soğuklar yüzünden faturalar kabarmış. 400TL ödeyen de var. 800TL ödeyende var. Isınırsan yakıyor. İdare edersen, fatura makul geliyor.
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 2172 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum