Tanker Kazası Meclis Gündeminde

Özgür Özel, sülfürik asit tankeri kazasını meclis gündemine taşıdı.

Reklam
Tanker Kazası Meclis Gündeminde
16 Haziran 2017 - 00:51
Reklam
Gördes-Akhisar karayolunun 23. kilometresinde, asit yüklü tanker virajı alamayarak devrildi. Sülfürik asit taşıyan tankerin devrilmesi sonucu, 25 ton asit çevreye yayıldı. Olayın duyulması üzerine, Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri hemen olay yerine geldi. Jandarma ekipleri de bölgede gerekli tedbirleri aldı.
            Gördes'teki Nikel tesislerine asit taşıyan tankerlerin, bir ay içerisinde ikinci kazası bu. Her iki olayında yaşandığı bölge, Pekmezci kahveleri olarak bilinen yer. Her iki kazada da araçlar devrilmesi, ne oluyor sorusunu da akla getirdi.
            Olayda devrilen 10 NC 06 plakalı tankerin sürücüsü S.Y., olay yerine gelen Acil Servis tarafından hastaneye kaldırıldı. İtfaiye ekipleri, çevreye yayılan asiti izole etmek için kireçleme çalışması yaptı. Bir süre kapanan yol, daha sonra gerekli tedbirlerin alınmasıyla trafiğe açıldı.
            Gördes-Akhisar karayolunda meydana gelen asit yüklü tanker kazaları, TBMM gündemine taşındı. CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, meydana gelen kazaları gündeme taşırken şunları söyledi:
            '….. Geçtiğimiz aylarda Ocak ve Mayıs'tan sonra bugün bir sülfürik asit tankeri daha devrildi. 20 ton sülfürik asitin saçıldığı yerde büyük bir çevre felaketi, hayvanların uğradığı zararlar… Örneğin, birkaç dakikayla servis aracının aldığı öğrencilerin tesadüfen bulunmadığı bir yerde devrildi.
            Bu konuda sadece işte ‘madenciliğe karşı mısınız? Oradaki madeni çıkarırsak ‘ diyerek CHP'nin haklı endişelerini o gün dinlemeyenler bugün artık facianın kenarından bir kez daha geçtiğimizin ve en büyük bir çevre felaketinin o günlerdeki o arka çıkışları olduğunu hatırlamalılar ve bu sorumluluğun bir şekilde kamuoyuna cevabını ve hesabını vermeliler."
Reklam
Reklam
Bu haber 3175 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum