Tefecilik Operasyonu Genişleyerek Sürüyor

Savcılık çok sayıda mağdurun ifadesini almaya devam ediyor.

Reklam
Tefecilik Operasyonu Genişleyerek Sürüyor
03 Ocak 2018 - 12:58
Reklam
Geçtiğimiz yılın Aralık ayında ilçemizde gerçekleştirilen tefecilik operasyonu, genişleyerek devam ediyor. Gördes Cumhuriyet Savcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında; yeni bilgi ve belgelere ulaşılması, tefecilik operasyonunun boyutlarının ne kadar geniş olduğunu ortaya koydu.
            Gördes Cumhuriyet Savcılığı bu kapsamda, çok sayıda mağdurun ifadesini almaya devam ediyor. Operasyonla ilgili olarak, önümüzdeki günlerde yeni gelişmeler olabilir.
            OPERASYON NASIL BAŞLAMIŞTI?
            Bir müddet önce, bir vatandaş intihara teşebbüs etmiş ve Gördes Devlet Hastanesine kaldırılmıştı. Bu olayın soruşturmasında, ilginç bir detay ortaya çıkmıştı. İntihara teşebbüs eden vatandaş ifadesinde; tefecilerden para aldığını, kısa sürede borcunun katlandığını, ödeyemez duruma gelince, canına kıymak istediğini beyan etmişti.
            Gördes Cumhuriyet Savcılığı, bu beyan üzerine harekete geçti. Soruşturma kısa sürede genişledi ve devasa bir tefe piyasasının oluştuğu anlaşıldı.
            Gördes Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla Manisa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne ( KOM ) bağlı ekipler, şüphelileri 3 ay süren teknik takibe aldı ve ardından, Gördes'te büyük bir operasyon gerçekleştirdi.
            TCK'nun 241. maddesine muhalefet ettikleri, yani tefecilik yaptıkları belirlenen şüphelilerin ev ve iş yerlerinde arama yapıldı. Bu aramalarda polis, çok sayıda senet, defter ve sözleşme evrakları ele geçirdi.
            Olayla ilgisi oldukları tespit edilen 4 şüpheli, daha sonra Adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 3'ü çıkarıldığı mahkemede tutuklandı, 1 kişi serbest bırakıldı.
            OPERASYON DEVAM EDİYOR
            Tutuklanan şüphelilerin sadece Gördes'te değil, civar il ve ilçelerde de tefecilik yaptığı, soruşturmalarda ortaya çıktı. Bu yüzden operasyonunu bitmediği, yeni dalgaların ve göz altıların gelebileceği tahmin ediliyor. Gördes Cumhuriyet Savcılığı, çok sayıda mağdurun ifadesini almaya devam ediyor. Bu arada değişik çekincelerden dolayı ifade vermeye yanaşmayan mağdurların, Cumhuriyet Savcılığına ifade vermeye başladığı gözleniyor.
            25 YIL SONRA YENİDEN
            Gördes Cumhuriyet Savcılığının yürüttüğü tefecilik operasyonu, ilçede ikinci tefecilik operasyonu olarak dikkat çekti. 25 yıl önce Gördes, büyük bir tefecilik operasyonu ile sarsılmıştı. Manisa Emniyet Müdürlüğü Mali Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerin, 5 gün süren operasyonunda çok sayıda isim gözaltına alınmış, yüzlerce mağdur ifade vermişti.
Reklam
Reklam
Bu haber 5637 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum