Tepeköylü Üreticiye Bakandan Plaket

Nezaket Baydemir, TKDK toplantısında Manisa'yı temsil etti.

Reklam
Tepeköylü Üreticiye Bakandan Plaket
02 Şubat 2018 - 18:45
Reklam
Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun (TKDK) düzenlediği 'Kırsalda Yatırım Buluşmaları' toplantısı Şanlıurfa'da yapıldı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın da teşrif ettiği toplantıya 42 ilden koordinatörler ve destekleme alan kadın girişimciler katıldı.
Manisa'yı temsilen ilçemiz Tepe Mahallesinden (Tepeköy) Nezaket Baydemir yer aldı. 2014 yılında kurduğu tavuk çiftliğiyle bölgede önemli yatırıma imza atan Nezaket Baydemir'e, Bakan Fakıbaba tarafından plaket takdim edildi.
Baydemir'in toplam 1800 metrekare alana sahip TKDK destekli projesi, yaklaşık 1 milyon TL'ye malolmuştu. Özel bir Tavukçuluk firmasına fason üretim yapılan çiftlikte, bütün işlemler otomatik olarak gerçekleşiyor. Avrupa Birliği standartlarına uygun çalışan ve her şeyi dörtdörtlük olan çiftlik, aynı zamanda Manisa'nın da gururu oldu.
Toplantıda konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, kırsalda kalkınma olmadan ülkede kalkınma olamayacağını belirterek, "Önce kırsal. Kırsalı kalkındırıp orada istihdamın önünü açacağız." dedi. Bakanlık olarak kalkınmaya büyük önem verdiklerini ifade eden Fakıbaba, hibeler sayesinde ülke genelinde birçok başarı hikâyesi yazdıklarını söyledi.
Kadınlara ve gençlere yönelik hibelerin artırılacağını bildiren Fakıbaba, "Küçükbaş hayvan sayımız müthiş bir şekilde artacak, bu konuda çok ciddi projelerimiz var. Boş durmuyoruz, çalışma arkadaşlarımı yürekten kutluyorum. 40 yaşın altındaki yatırımcılara aldıkları et ve süt hibelerinin haricinde yüzde 5 hibe daha vereceğiz." ifadesini kullandı.
Reklam
Reklam
Bu haber 2501 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum