Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Tütün Piyasası Ne Zaman Açılacak?

Üretici sabırsızlıkla piyasanın açılmasını bekliyor.

Reklam
Tütün Piyasası Ne Zaman Açılacak?
09 Ocak 2017 - 14:25
Reklam
Reklam
Geçen yıllardaki açılış tarihine bakıldığında, bu yıl tütün piyasasındaki gecikme can sıkıyor. Üretici büyük merakla açılış gününü bekliyor. Çarşı ve piyasaların şu günlerde umudu, dağıtılacak tütün paralarında. Tabii olarak bekleyiş geniş bir kesimi kapsıyor.
            Geçen yıl Kasım ayı sonunda tütün piyasası açılmış, organik ürün yetiştiren üreticiler, Aralık ayının sonuna kadar ürün bedellerini almıştı. Bu yıl bir gecikme var. Herkes ne oluyor diye soruyor.
            Bir görüşe göre, bazı üreticiler balyalama işlemini henüz bitirmedi ve tespitler tamamlanamadı. Bir görüşe göre, verilecek fiyat konusunda firmalar bir antlaşma sağlayamadı. Çünkü doların yükselmesiyle beraber, üretici bundan nasibini almak istiyor.
            Firmalara yakın kaynaklardan sızan bilgilere göre, bu iş Ocak ayı sonuna kadar çözülür ve muhtemelen ayın sonunda piyasa açılır.
            Bu yıl ilçemizde tütün rekoltesinin, 2500 ton civarında gerçekleşmesi bekleniyor. Üretici sabırsızlıkla piyasanın açılmasını bekliyor. Çarşının şu günlerdeki umudu, tütün paralarında. Piyasanın zaten durgunlaştığı bir dönemde, herkes dağılacak tütün paralarını dört gözle bekliyor…
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 6661 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum